Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
acisina, giden, iyi, pasta

Ask Acisina En İyi Giden Pasta

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ask Acisina En İyi Giden Pasta

Kremasi icin

400 g krem santi
200 g sütlü cikolata
200 g bitter cikolata(ben bu sekilde yaptim ama cok cikolatali oldu 100 g da yeter bence)
50 ml süt (aslinda alkol kullaniliyor)

Keki icin

4 yumurta (sarisindan ayirin)
2 yemek kasigi sicak su
100 g seker
1 mincik tuz
50 g un
25 g nisasta
25 g ince cekilmis findik
25 g kakao
3 yemek kasigi portakal suyu (aslinda alkol kullaniliyor)
2 tatli kasigi kabartma tozu

üzerine

200 g cikolata

önce kremasi ile basliyorsunuz almanyadaki krem santi yi sütle tencereye koyup cikolatalari da icine atip isitarak cikolatayi eritiyorsunuz kaynamiycak sadece erimesi icin biraz isitilicak sonra buz dolabina kaldirin sogmasi icin
türkiye deki krem santi ne sekilde oluyor bilmiyorum süt ile yapiliyor galiba cikolatalari süttü eririn o halde

yumurtalari sairindan ayirin ve yumurta akini cirpin kenara koyun

yumurta sarisini sicak su ile cirpin sekeri ve tuzu yavas yavas ilave ederek karistirin un, nisasta, kakao kabartma tozunu ve findigi da icine katip karistirin en son daha önce cirptiginiz yumurta akini da koyup yavasca karistirin

büyük bir firin tepsisine yagli kagit koyun hamuru ona yayin ve 200 derece de
8-10 dk pisirin cikartin ve bir mutfak bezinin üzerine koyun yagli kagidi üzerinden kaldirin sogmaya birakin (sünger bir hamur gibi oluyor)

hamur sogduktan sonra üc serit seklinde kesin büyüklügü 10 x 40 cm kadar olucak

her bir serite 1 yemek kasigi portakal suyu sürün yumusamasi icin

krem santiyi cirpin sivi gibi olursa krema sertlestirici katin ama dikkat edin ben cok kattim telefonda konusurken beton gibi oldu süt ile sivi hale getirdim geri

krem santiyi ilk serite sürün üzerine diger hamuru koyun ve yine krem santi karisimini sürün en son yine hamuru koyun biraz bastirin tam otursun diye

yanlardan tasan kremayi sürün yanlarina gitsin

en son üzeri icin olan cikolatayi eritin bir bicak ile üzerine sürün ve sogmaya birakin

ask acisina cok iyi gelir bu tür cikolatali pastalar benden sizlere tavsiye

ben ask acisi cektigim icin yapmadim yanlis anlasilmasin askin gözü kör olsunnnn

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com