![]() |
Ask Acisina En İyi Giden Pasta |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ask Acisina En İyi Giden Pasta![]() Kremasi icin 400 g krem santi 200 g sütlü cikolata 200 g bitter cikolata(ben bu sekilde yaptim ama cok cikolatali oldu 100 g da yeter bence) 50 ml süt (aslinda alkol kullaniliyor) Keki icin 4 yumurta (sarisindan ayirin) 2 yemek kasigi sicak su 100 g seker 1 mincik tuz 50 g un 25 g nisasta 25 g ince cekilmis findik 25 g kakao 3 yemek kasigi portakal suyu (aslinda alkol kullaniliyor) 2 tatli kasigi kabartma tozu üzerine 200 g cikolata önce kremasi ile basliyorsunuz ![]() ![]() ![]() ![]() türkiye deki krem santi ne sekilde oluyor bilmiyorum süt ile yapiliyor galiba ![]() ![]() yumurtalari sairindan ayirin ve yumurta akini cirpin kenara koyun ![]() yumurta sarisini sicak su ile cirpin ![]() ![]() ![]() ![]() büyük bir firin tepsisine yagli kagit koyun hamuru ona yayin ve 200 derece de 8-10 dk pisirin cikartin ve bir mutfak bezinin üzerine koyun yagli kagidi üzerinden kaldirin sogmaya birakin ![]() ![]() hamur sogduktan sonra üc serit seklinde kesin büyüklügü 10 x 40 cm kadar olucak ![]() her bir serite 1 yemek kasigi portakal suyu sürün yumusamasi icin ![]() krem santiyi cirpin sivi gibi olursa krema sertlestirici katin ama dikkat edin ben cok kattim telefonda konusurken beton gibi oldu süt ile sivi hale getirdim geri krem santiyi ilk serite sürün üzerine diger hamuru koyun ve yine krem santi karisimini sürün en son yine hamuru koyun biraz bastirin tam otursun diye ![]() yanlardan tasan kremayi sürün yanlarina gitsin ![]() en son üzeri icin olan cikolatayi eritin bir bicak ile üzerine sürün ve sogmaya birakin ![]() ask acisina cok iyi gelir bu tür cikolatali pastalar benden sizlere tavsiye ben ask acisi cektigim icin yapmadim yanlis anlasilmasin askin gözü kör olsunnnn |
![]() |
![]() |
|