Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
buche, çikolata, kestaneli, kütük, noel, pasta

Çikolata Ve Kestaneli Buche De Noel – Kütük Pasta

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çikolata Ve Kestaneli Buche De Noel – Kütük Pasta



















Çikolatalı Genoise Kek
tarif Martha Stewart Living Aralık 2003 sayısından alınmıştır

Malzemeler
26*36 cm ebadında bir adet kek için
  • 75 gr tereyağı
  • 2/3 su bardağı un
  • 1/3 su bardağı kakao
  • Bir çimdik karbonat
  • 6 adet büyük boy yumurta*
  • 3/4 su bardağı şeker
  • 2 tatlı kaşığı vanilya özütü/esansı
*Eğer yumurtalarınız ufak boy ise 6 adet yumurta artı bir adet yumurta beyazı kullanınız
Yapılışı
[*]Fırınınızı önceden 180 derecede ısıtın 26*36 cm’lik 2 cm kalınlığındaki bir fırın tepsisini yağlayın ve parşömen kağıdı serin Kağıdı da hafifçe yağlayın ve unlayın[*]Bir kaba un ve kakaoyu iki kez eleyin ve bir kenara ayırın[*]Ufak boy bir tencerede tereyağını düşük ısıda eritin, üzerinde oluşan beyaz tabakayı bir kaşık yardımıyla atıp erimiş yağı ayrı bir kaba alın ve oda sıcaklığında bekletin[*]Isıya dayanıklı orta boy bir kapta yumurtaları ve şekeri çırpın Bu çırptığınız karışımı içinde hafif fokurdayan su dolu olan bir tencereye oturtup (kabın altı suya değmeyecek- benmari usulü) karışım ısınıp bütün şeker eriyene kadar çırpmaya devam edin Ardından tencerenin üzerinden alıp karışım 3 katına çıkana kadar çırpmaya devam edin Vanilya özütünü ekleyip 2-3 dakika daha çırpın[*]3 seferde un ve kakao karışımını tekrar elekten geçirerek azar azar bu karışıma ekleyin ve her ekleyişte kabarmış olan yumurtalı karışımı söndürmemeye dikkat ederek bir spatula yardımıyla karıştırın Tarifte en çok dikkat edilmesi gereken yer burası Karıştırmak derken çorba karıştırmak gibi düşünmeyin Spatulayı kabın sizden uzak olan tarafından sokup yavaşça kabın altından ve ardından size yakın olan tarafından çıkartın Bu işlemi tekrarlarken bir elinizle de kabı kendi etrafında döndürün ve her eklemede un ve kakao tam anlamıyla karışana kadar devam edin Bir anlamda karışımın sadece etrafını karıştırmış oluyoruz Böylelikle karışım sönmemiş oluyor Un ve kakaonun 3 seferinde eritilmiş tereyağı da onunla birlikte ekleyin ve tamamen yedirene kadar karıştırın[*]Ardından karışımı fırın tepsisine döküp (eğer karıştırma kabının altında tereyağı kaldıysa bırakın, karışıma yedirilmiş miktar yeterli olacaktır) üzerini düzleyin ve iki elinizle 2-3 santim havaya kaldırıp tezgahın üzerine bırakın Bu işlem karışımın içindeki hava kabarcıklarını dışarıya atar Bu işlemi 2-3 kere tekrarlayın[*]Keki önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika kadar pişirin Fazla pişirirseniz kek çatlayacaktır, dikkat![*]Fırından aldığınız kek biraz soğuyunca (yaklaşık 15-20 dakika) parşömen kağıdıyla beraber kalıptan çıkarıp üzerine çok az pudra şekeri veya kakao serpin Islatıp sıktığınız nemli bir mutfak havlusunu tezgaha serip keki de (parşömenli kısmı alta gelecek şekilde) bunun üzerine koyun ve parşömen kağıdından yardım alarak kekin uzun kenarından başlayarak rulo halinde yuvarlayın (yuvarlarken bir yandan da parşömen kağıdını soyuyor olacaksınız) Ardından mutfak havlusuna da sarıp buzdolabında minimum 30 dakika boyunca soğumaya bırakın Ben ertesi güne kadar beklettiğim için açarken biraz sorun yaşadım
Çikolata Ganaj ve Kestaneli Dolgu

Malzemeler
Yaklaşık 3 su bardağı ganaj ve 1 su bardağı kestaneli dolgu için
  • 320 gr bitter çikolata
  • 400 ml krema
  • 300 gram kestane şekeri (şurupta, net ağırlık)
Yapılışı
[*]Çikolatayı doğrayıp ısıya dayanıklı bir kaba koyun Ufak boy bir tencerede kremayı kaynama noktasına getirip ardından çikolatanın üzerine dökün 1 dakika bekleyip çikolata tamamen eriyene kadar karıştırın Buzdolabında soğumaya bırakın Tarifi aynı gün içerisinde yapıyorsanız ganaj buzdolabında beklerken katılaşmayacaktır ama benim gibi sonradan kullanmak üzere hazırlayıp saklayacaksanız, kullanacağınız zaman sıcak su dolu bir kapta bekleterek oda ısısına getirebilirsiniz[*]Kestaneleri süzüp bir mutfak robotundan geçirip püre haline getirin ve ufak boy bir kaba aktarın
Mantar ve Meşe Palamudu Süslemeler

Malzemeler
3?er adet mantar ve meşe palamudu için
  • 140 gr bazdem ezmesi
  • 1 çay kaşığı kakao
  • 3 adet kuru incir
Yapılışı
[*]Mantarlar için, badem ezmesinden ufak parçalar kopartıp yuvarlayın ve ikiye kesin Bu kestiğiniz baş kısımlarını azıcık düzleyip parmağınızla altında hafif boşluklar açın Yine ufak badem ezmesi parçalarını elinizde silindir şeklinde yuvarlayarak mantarların alt kısımlarını hazırlayın ve bu parçaları birleştirin[*]Meşe palamutları için, 3 çay kaşığı kadar badem ezmesini kakaoyla karıştırıp elinizde yoğurun ve 3 ufak top haline getirip düzleyin Ortalarına delik açıp kuru incirlerin tepesindeki ufak saplara geçirin Rendenin en ufak gözleri veya bir kürdan yardımıyla delikler açın
Son haline getirmek için

[*]Kekinizi buzdolabından alıp açın ve kenarlarından 2?şer santim boşluk kalacak şekilde ganajın yarısını üzerine yayın Onun üzerine de kestaneli dolguyu yayın Keki tekrar yuvarlayıp birleşme noktası alta gelecek şekilde servis tabağına alın Kekin ön tarafını 45 derecelik bir açıyla 3-4 santim kalınlığında kesin ve kekin ortasına doğru tepesine yerleştirin Buzdolabında biraz soğumaya bırakın[*]O sırada ganajın geri kalan yumuşak tereyağı kıvamına gelene kadar çırpınKekin tepesine ve yanlarına spatula yardımıyla sürüp tekrar buzdolabına koyun Yaklaşık yarım saaat sonra katılaşmış olan ganajın üzerine ağaç gövdesini anımsatacak şekilde bir çatal yardımıyla çizikler atın (veya daha ufak bir spatulayla boydan boya derin izler yapın)[*]Yanlarına mantar ve meşe palamutlarını dizip servis yapacağınız zamana kadar buzdolabında bekletin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.