Kuru Pasta |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuru PastaKuru Pasta Kuru Pasta Malzeme: 1 su bardagindan bir parmak kadar eksik tozseker 2 yumurta 4 yemek kasigi margarin ya da tereyagi (yaklasik 150 gr, oda sicakliginda) 2 su bardagi un 1 paket vanilya 1 paket bitter çikolata (80 gr) 50 gr tereyagi Süslemek için: Arzuya göre hindistan cevizi, findik, ceviz ya da antep fistigi tozu Kuru Pasta Yapilis Tarifi: Öncelikle çikolata sosunu hazirlayin ki, kurabiyeleri hazirlarken hafif soguyarak koyulassin Bunun için tereyagini eritin ve yag sicak haldeyken minik parçalara ayirdiginiz bitter çikolatayi tereyaginin içinde bulundugu kaba ekleyin Çikolatalar eriyene ve karisim yogun bir sos kivami alana kadar kasikla ezerek karistirin (Bu sosu birçok tatlinizda kullanabilirsiniz Miktarini her 80 gr çikolata için 50 gr erimis tereyagi kullanarak arttirabilirsiniz Sogudukça hafif katilasan çok lezzetli bir sos oluyor) Hamur için toz seker, küçük parçalara ayirdiginiz oda sicakligindaki margarin ve 2 yumurtayi bir kaba alarak mikserle yogun bir krema kivami alana kadar çirpin Baska bir kapta unu vanilya ile karistirin Vanilyali unu, yumurtali karisima ekleyerek çok yumusak ve ele yapisan, civik (!) bir hamur elde edin Firininizi 160 dereceye ayarlayin Hazirladiginiz hamurumsu maddeyi bir krema sikma torbasi ya da aparati yardimiyla yaglanmis tepsiye belli araliklarda ve dilediginiz büyüklükte sikarak yerlestirin Önceden isittiginiz firinda yaklasik 10-15 dakika kadar, kizarip sertlesmeden üzeri beyaz kalacak sekilde kurabiyeleri pisirin Çok pisirirseniz sert olur ve güzel olmaz Kurabiyeler soguyunca, iç yüzeylerini hazirladiginiz çikolata sosuna batirin ve hindistan cevizine bulayin Baska bir kurabiye ile yapistirarak sandviç görünümü verin () |
|