İki Renkli İrmik Kek |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İki Renkli İrmik Kek1 su bardağı irmik 45 gr tereyağı 2 su bardağı süt 1 su bardağı tozşeker 1 paket muzlu puding Yarım paket vanilya Yarım çay kaşığı tarçın 3 yumurta 1 çorba kaşığı kakao 15 çorba rendelenmiş sütlü çikolata 1 çorba kaşığı galeta unu 1 çorba kaşığı rendelenmiş hindistancevizi 1 çorba kaşığı kıyılmış antepfıstığı Hazır karamel sos İki renkli irmik kek: Tereyağını ufak parçalara doğrayıp tencereye alın Süt, tozşeker, tarçın ve vanilyayı ekleyip orta ateşte karıştırarak pişirin Kaynamaya başlayınca muzlu puding ve irmiği ilave edin Kısık ateşte devamlı karıştırarak iyice koyulaşana kadar pişirin Ocaktan alıp ılınmaya bırakın Yumurta sarılarını aklarından ayırın Sarıları irmikli karışıma ekleyip tahta kaşıkla karıştırın Elde ettiğiniz hamuru 2 ayrı kaba paylaştırın Birine kakao ve çikolatayı ekleyip karıştırın Yumurta aklarını bir kapta mikserle kar haline gelene kadar çırpın Yarısını sade hamura kalanını kakaolu hamura ekleyip karıştırın 6 küçük fırın kalıbını yağlayıp galeta unu serpiştirin Kalıpların yarısını sade hamurla, yarısını kakaolu hamurla doldurun Kalıpları fırın tepsisine yerleştirin Tepsiye kalıpların yarısına gelecek kadar su doldurun Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35 dakika (benmari usulü) pişirin Soğuyunca servis tabaklarına alıp hindistancevizi, antepfıstığı ve karamel sosla süsleyin Servis yapın |
|