Kamboz Pasta |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kamboz Pasta3 yumurta 1 su bardağı un Yarım çay bardağı tozşeker 1 çay bardağı su 1 çay kaşığı kabartma tozu 1 çorba kaşığı kakao 1 çay kaşığı emülgatör veya 1 çorba kaşığı nişasta Krema için: 1 çorba kaşığı kakao 1 su bardağı süt, 1 yumurta 1 su bardağı un, vanilya 1 çay bardağı tozşeker Üzeri için: 100 gr ganaj çikolata 200 gr frambuaz 300 gr çırpılmış kremşanti 200 gr granül çikolata 100 gr parça çikolata Kamboz pasta: Kek hamuru için verilen malzemeleri karıştırın Kelepçeli kek kalıbını yağlayıp hamuru boşaltın Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika kadar pişirip soğumaya bırakın Keki kalıptan çıkarıp enine 3 eşit dilim halinde kesin Krema malzemelerini küçük bir tencereye alıp orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin Soğumaya bırakın Kekin alt dilimini krema ile kaplayıp frambuazları üzerine dizin İnce bir kat kremşanti sürüp ikinci dilimi kapatın Üzerine keramşanti sürüp çikolata parçalarını serpiştirin Son dilimi kapatın Ganaj çikolatayı eritip 100 gr çırpılmış kremşanti ile karıştırın Pastayı bu karışımla kaplayın Granül çikolata ile pastanın tamamını kaplayıp kremşanti ve jölede dondurulmuş frambuazla süsleyin Buzdolabında 2 saat bekletip dilimleyerek servis yapın GANAJ ÇİKOLATA Özellikle eriterek kullanım için uygun bir çikolata Biraz daha yağlı ve hemen donmuyor Yerine sade çikolatayı benmari usulü eritip bir miktar margarin ekleyerek kullanabilirsiz Afiyet olsun |
|