Kırmızı Soslu Kek |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kırmızı Soslu Kek4 yumurta 15 su bardağı esmer tozşeker 100 gr tereyağı 1 su bardağı süt 1 limonun rendelenmiş kabuğu 4 su bardağı un 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 3 çorba kaşığı antepfıstığı 1 kahve fincanı damla çikolata Üzeri için 1 su bardağı ahududu 1 su bardağı böğürtlen 1 çay bardağı pudraşeker Kırmızı soslu kek: Yumurta ve şekeri çukur bir kapta iyice çırpın Eritilip oda sıcaklığında soğutulmuş tereyağı, süt, vanilya ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip mikserde 5-6 dakika çırpın Elenmiş un, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip 2-3 dakika daha çırpmaya devam edin En son olarak fıstık ve damla çikolataları ekleyip tahta kaşıkla karıştırın Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin Keki fırından alıp ılınmaya bırakın Sos için tüm malzemeleri karıştırın ve kekin üzerine gezdirip servis yapın |
|