Çikolatalı Pasta-1 |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çikolatalı Pasta-1200 gr bitter çikolata 200 gr tereyağı 3 yumurta 75 ml kefir 85 gr kek unu 85 gr un Yarım tatlı kaşığı karbonat 350 gr toz şeker 25 gr kakaoüzeri için 230 gr bitter çikolata 200 ml krema Süslemek için çikolata ruloları Çikolatalı pasta: Fırını 140 dereceye ayarlayın 22 cm’lik kelepçeli kek kalıbına yağlı kağıt serin çikolatayı küçük parçalara bölüp tereyağı ile birlikte eritin Yumurtalar ve kefiri ayrı bir kapta karıştırın Unlar, karbonat, şeker ve kakaoyu bir kasede harmanlayın çikolataya önce yumurta daha sonra un karışımlarını ekleyip karıştırın Hamuru kelepçeli kalıba aktarıp yaklaşık 1 saat ya da kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar pişirin Soğumaya bırakın üzeri için kremayı kaynatmadan ısıtın Küçük parçalara bölünmüş çikolatayı ekleyip eriyinceye kadar karıştırın Oda ısısında ılınmayı bırakın Keki kalıptan çıkartıp spatula yardımıyla ganajı kekin üzerine sürün üzerini çikolata ruloları ile süsleyip servis yapın |
|