Portakal Glazürlü Ve Patatesli Kek |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Portakal Glazürlü Ve Patatesli Kek1 orta boy haşlanmış patates 150 gr un 110 gr tereyağı 110 gr esmer şeker 50 ml yoğurt 1 yumurta 1 paket vanilya 1 çay kaşığı rendelenmiş muskat 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 1 tutam tuz Glazür için 100 gr pudra şeker 4 yemek kaşığı portakal suyu Portakal glazürlü ve patatesli kek: Fırını 180 dereceye ayarlayın Kek kalıbını yağlayın Tereyağı, esmer şeker, tuz, muskat ve vanilyayı geniş bir kapta mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpın Yumurtayı ekleyin çatalla ezilmiş patates ve yoğurdu ilave edip iyice karıştırın Un ve kabartma tozunu ayrı bir yerde harmanlayıp eleyerek hamura ekleyip iyice karıştırın Karışımı kek kalıbına aktarın ve 35 dakika pişirin Fırından çıkarınca ızgara teli üzerinde soğumaya bırakın Şeker ve portakal suyunu karıştırıp soğuyan kekin üzerine dökün Nane yaprağıyla süsleyerek servis yapın |
|