Çikolatalı Ve Portakallı Kek-1 |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çikolatalı Ve Portakallı Kek-14 su bardağı un 15 paket kabartma tozu 1 çay bardağı kakao 2 çay bardağı esmer şeker 1 portakal 1 tatlı kaşığı vanilya 3 su bardağı süt 4 yumurta 150 gr margarin 1 su bardağı ince çekilmiş fındık içi Çikolata sosu için 200 gr bitter çikolata 100 ml krema Çikolatalı ve portakallı kek: Margarini oda ısısında yumuşaması için bekletinPortakalı yıkayıp kurulayın ve ince rendeleyin Hamur yoğurma kabına un ve kabartma tozunu eleyip harmanlayın Ayrı bir kapta şeker, vanilya, süt, margarin ve yumurtaları mikserle beş dakika çırpın Unlu karışıma ekleyip düzgün bir hamur elde edinceye kadar çırpmaya devam edinİnce çekilmiş fındık içini ilave edip tahta bir kaşıkla karıştırın Karışımı ayrı kaplarda ikiye ayırın Karışımlardan birinin içine rendelenmiş portakal kabuğu diğerine kakaoyu ilave edin Tekrar karıştırın Ortası delik yuvarlak (çapı 20-24 santim) bir kek kalıbını yağlayıp unlayın Her iki karışımı değişimli olarak kalıbın içine dökünÖnceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin Çikolata sos için bitter çikolatayı rendeleyinKüçük bir tencereye alıp kremayı ilave edin ve kısık ateşte çikolata eriyinceye kadar karıştırarak ısıtınKeki servis tabağına alınSıcak çikolata sosunu kekin üzerine gezdirerek dökünÇikolata katılaşıncaya kadar bekletin Dilimleyip servis yapın |
|