Cilalı Kek |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Cilalı Kek180 gr bitter çikolata 180 gr tereyağı 1 su bardağı toz şeker 2 portakalın rendelenmiş kabuğu 4 yumurta 2 yemek kaşığı kakao 1 paket vanilya 190 gr badem unu Sos için 1 su bardağı soğuk su 1 tatlı kaşığı toz jelatin 1 çay bardağı toz şeker 1 yemek kaşığı bal 70 gr koyu kakao 1 çay bardağı krema Üzeri için 200 ml krema 1 tatlı kaşığı granül kahve Kakao Cilalı kek: Çikolatayı parçalara ayırıp benmari usulü eritin Kek için, tereyağını küçük parçalara bölüp 1 dakika çırpın Toz şeker ile ince rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyip 5 dakika yüksek devirde çırpın Yumurtaları ilave edip çırpmaya devam edin Erittiğiniz çikolatayı ilave edip 1-2 dakika daha çırpın Kakao, vanilya ve badem ununu karışıma ilave edip iyice karışmalarını sağlayın Kek kalıbınızı yağlayıp unlayın Hazırladığınız kek hamurunu kalıba aktarıp, 150 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin Kalıptan çıkartıp soğumaya bırakın Küçük bir kaseye 4 yemek kaşığı su ekleyip üzerine jelatini serpiştirin ve bekletin Bir sos tenceresinde şeker ile suyu kaynatın Bal, kakaoyu ekleyip karıştırın Son olarak kremayı ekleyip kaynamaya başlayıncaya kadar ateşte bekletin Karışımı ara ara karıştırarak ılıtın Jelatini ekleyip eriyinceye kadar karıştırın ve 30 dakika bekletin Kremaya kahveyi ekleyip katılaşıncaya kadar mikserle çırpın Keki tel ızgara teli üzerine alıp sosu üzerine gezdirin Dilimlere ayırıp üzerine bir kaşık kadar krema yerleştirin Kakao serpiştirip servis yapın |
|