Elmalı Kek-2 |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Elmalı Kek-2Hamur için 5 yumurta 15 su bardağı tozşeker 2 su bardağı pirinç unu 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 2 çorba kaşığı un 1 tatlı kaşığı tarçın Elmalı karışım için 6 elma 1 su bardağı tozşeker 1 tatlı kaşığı tarçın Üzeri için 3 yumurta akı 200 gr tozşeker 2 çorba kaşığı ince çekilmiş antepfıstığı Elmalı kek: Yumurtalar ve şekeri çukur bir kapta mikserle 5 dakika çırpın Sırasıyla vanilya, kabartma tozu, un ve tarçını ekleyip çırpmaya devam edin Pirinç ununu ekleyip pütürsüz bir hamur elde edinceye kadar 5 dakika daha çırpın Hamuru 23x28 santimlik yağlanmış fırın kalıbına dökün Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin ve soğumaya bırakın Elmaları soyup rendeleyin şeker ile birlikte karıştırarak 5-10 dakika pişirin Ocaktan alıp tarçını ekleyin ve karıştırın Soğuyan karışımı hazırladığınız kekin üzerine yayın Yumurta aklarını kar haline gelinceye kadar çırpın şekeri azar azar içine ekleyerek 4-5 dakika çırpın Bu karışımı elmaların üzerine yayın Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında (kapağı hafif açık olarak) yaklaşık 15 dakika pişirin Soğuyunca üzerine antepfıstığı serpip dilimleyerek servis yapın |
|