Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
klasik, pankek

Klasik Pankek

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Klasik Pankek





250 gr un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tozşeker
30 gr tereyağı
300 ml süt
2 yumurta

Klasik pankek:
Un, kabartma tozu ve tozşekeri bir kâseye alıp harmanlayın Tereyağını eritin Ocaktan alıp ılıtın Süt ve yumurtaları ilave edip çırpın Unlu karışıma ekleyip çırpmaya devam edin

Teflon tavaya fırçayla sıvıyağ sürüp hafifçe kızdırın Sıvı hamurdan bir kepçe dolusu alıp tavanın alabileceği sayıda çay tabağı büyüklüğünde dökün ‹ki taraflı pişirip her seferinde tavaya sıvıyağ gezdirin ve tüm malzemeyi aynı şekilde hazırlayın

Pankekleri spatulayla tavadan alıp servis tabaklarına paylaştırın Bal, reçel, marmelat, dileğiniz bir tatlı sos ve mevsim meyveleriyle birlikte servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.