Klasik Pankek |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Klasik Pankek250 gr un 1 çay kaşığı kabartma tozu 1 çay kaşığı tozşeker 30 gr tereyağı 300 ml süt 2 yumurta Klasik pankek: Un, kabartma tozu ve tozşekeri bir kâseye alıp harmanlayın Tereyağını eritin Ocaktan alıp ılıtın Süt ve yumurtaları ilave edip çırpın Unlu karışıma ekleyip çırpmaya devam edin Teflon tavaya fırçayla sıvıyağ sürüp hafifçe kızdırın Sıvı hamurdan bir kepçe dolusu alıp tavanın alabileceği sayıda çay tabağı büyüklüğünde dökün ‹ki taraflı pişirip her seferinde tavaya sıvıyağ gezdirin ve tüm malzemeyi aynı şekilde hazırlayın Pankekleri spatulayla tavadan alıp servis tabaklarına paylaştırın Bal, reçel, marmelat, dileğiniz bir tatlı sos ve mevsim meyveleriyle birlikte servis yapın |
|