Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çikolatalı, erikli, kek, mürdüm

Çikolatalı Ve Mürdüm Erikli Kek

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Çikolatalı Ve Mürdüm Erikli Kek

100 ml süt
50 gr bitter çikolata
125 gr toz şeker
120 gr tereyağı
3 yumurta
150 gr un
1 paket kabartma tozu
30 gr kakao
6 mürdüm eriği
50 gr toz badem
25 gr çekilmiş ceviz

Süslemek için
File badem

Çikolatalı ve mürdüm erikli kek:
Sütü sos tenceresinde kaynatıp ocaktan alın Ufak parçalara bölünmüş çikolatayı süte ekleyin ve ilk sıcaklığı çıkıncaya kadar karıştırıp eritin Geniş bir kaseye alın Şeker ve tereyağını ekleyip çırpın Yumurtaları teker teker ilave edip mikserle çırpın Kabartma tozu, un ve kakaoyu ekleyip iyice çırpın Ufak doğranmış mürdüm erikleri, badem ve cevizi ilave edip tahta kaşıkla karıştırın

Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına hamuru aktarın Önceden 200 dereceye ayarlanmış fırında 35 dakika pişirin Pişip pişmediğini kürdanla kontrol edip fırından çıkarın Soğuyunca üzerine file badem serpin Dilimleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com