Muz Dolgulu Kek |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Muz Dolgulu Kek2 su bardağı un 1 su bardağı kakao 15 tatlı kaşığı kabartma tozu 1 tutam tuz 1 çay kaşığı karbonat 15 su bardağı toz şeker 3 olgun muz 125 gr tereyağı 2 yumurta 1 su bardağı süt 80 gr bitter çikolata Muz dolgulu kek: Un, kakao, kabartma tozu, tuz ve karbonatı bir kaba alıp harmanlayın Şekerin yarısını yapışmaz tavaya alıp eritin Karamel haline gelen şekere kabukları soyulmuş muzları ilave edin Ara ara çevirerek muzlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 5 dakika pişirin Hafifçe ılındırıp püre haline getirin ve soğumaya bırakın Başka bir kapta tereyağını yumuşayıncaya kadar çırpın Kalan şekeri ekleyip 2 dakika daha çırpın Yumurtaları teker teker ekleyerek çırpmaya devam edin Unlu karışımı ve sütü çırpmaya devam ederek ekleyin Hazırladığınız kek harcının yarısını kelepçeli kek kalıbına aktarın Üzerine muz püresini yayıp kalan kek harcını ekleyin Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin 1 saat bekletip servis yapın |
|