Ahududulu Kek |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ahududulu KekKıtır hamur için 1 çay bardağı un 1 tutam tuz 3 yemek kaşığı toz şeker 3 yemek kaşığı esmer şeker 75 gr soğuk tereyağı Kek için 2 su bardağı ahududu 2 su bardağı un 2 çay kaşığı kabartma tozu Yarım çay kaşığı karbonat 1 tutam tuz 1 limonun rendelenmiş kabuğu 1 çay bardağı toz şeker 90 gr tereyağı 2 yumurta 1 çay kaşığı vanilya Yarım su bardağı süt Ahududulu kek: Kıtır hamur için un, tuz ve şekerleri mutfak robotuna alın Tereyağını ekleyip kırıntı şeklinde bir hamur elde edinceye kadar karıştırın Hamuru kullanıncaya kadar derin dondurucuda bekletin Kek için, ahududuları az miktarda un ile harmanlayın Başka bir kapta 2 su bardağı unu, kabartma tozunu, karbonatı ve tuzu karıştırın Rendelenmiş limon kabuğu ve şekeri bir kaba alıp elinizle ovarak karıştırın Tereyağını ekleyip çırpın Yumurtaları teker teker ekleyip çırpmaya devam edin Vanilyayı ekleyin Mikserin hızını düşürüp süt ve unlu karışımı ekleyip tekrar çırpın Ahududuları ilave ederek tahta kaşıkla karıştırın Hazırladığınız kek harcını yağlı kağıt serili kare şeklindeki kalıba aktarın Kıtır hamuru üzerine rendeleyin Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 55 dakika pişirin 1 saat bekletip servis yapın |
|