Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kitap Dünyası

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
abdullah, aymaz, sünühat

Abdullah Aymaz - Sünühat..

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Abdullah Aymaz - Sünühat..

Abdullah Aymaz - Sünühat

Sünûhât
Abdullah AYMAZ
Kategori : Dini İlimler / Diğer
Yayın evi : Şahdamar Yayınları

Sünûhat, bazı âyetlerden Üstad'ın anladığı mânâları veciz şekilde yazmasından meydana gelmiştir Onun için her konunun başında, onlarla ilgili âyetler yazılmıştır Aslında Nur Külliyatı incelendiğinde, kullandığı dilin renkliliği ve zenginliği hemen göze çarpacaktır Burada "elfazca zengin değilim" sözü bir tevazu olsa gerektir Herşeyde iktisadı esas alan Üstad, elbette israt-ı kelâma yer vermeyecektir Bu eserinde de veciz olarak, yani az ve öz kelimelerle, güzel bir üslûbla meramını çok güzel anlatmıştır Zaten kimseye de minneti yoktur

"Bu meseleyi yazdıktan biraz zaman sonra, bir gece rüyada Cenab-ı Peygamber Sallallahü Aleyhi Vesellem Efendimizi gördüm Bir medresede huzur-u saadette bulunuyordum Cenab-ı Peygamber (sas) bana Kur'an'dan ders vereceklerdi Kur'an'ı getirdikleri sırada, Hz Peygamber (sas) Efendimiz Kur'an'a ihtiramen ayağa kalktılar O dakikada şu ayağa kalkmanın, ümmeti irşad için olduğu birden hatırıma geldi

Daha sonra bu rüyayı ümmetin sâlihlerinden bir zâta hikâye ettim Şu suretle tabir etti: "Bu büyük bir işaret ve müjdedir ki, Kur'an-ı Azîmüşşân lâyık olduğu yüksek mevkiye bütün cihanda erişecektir"
alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com