Gerekli Bilgiler 1 |
07-28-2007 | #1 |
angelesdream
|
Gerekli Bilgiler 1Mutfak eşyalarının üzerindeki etiket izlerini yok etmek için, üzerlerine mobilya cilası serpip yumuşak bir bezle silin Fırınınıza sinmiş kötü yemek kokuları için; yemek yapmadan önce fırınınızın ortasına yarısı sirke yarısı su ile doldurulmuş bir tava koyun Fırınınızı birkaç dakika için ısıtın daha sonra soğumaya bırakın Gömlek yakalarındaki kirleri gidermek için, gömleği makineye atmadan önce yaka kısmına sabun sürüp 15 dakika bekletin Tutkal lekelerini çıkarmak için, sirke ile ıslatıp, bol su ile durulanmalıdır Masanızın üzerine damlayan mumları çıkarmak için lekenin üzerine neft döküp 5 dakika bekleyin sonra nemli bir bezle silin Ellerdeki soğan ve sarımsak kokularını giderebilmek için yapılacak en iyi şey, haşlanmış patatesle ovmaktır Çay lekesi: Pamuklu ve yünlülerde: leke taze ise, ılık suya batırılmış bir bezle ovulur Eskimiş ise, içine limon suyu katılmış ılık suda ıslatılmış bir pamuk parçası ile silinirIlık su ile çalkalanır Bir yerdeki sigara dumanını yok etmek için hemen mum yakın Ütüde sararan elbise hemen oksijenli su ile silinirse sararan yerler kaybolur Kuru bakliyatları bir gece önceden ılık suya koyun ve haşlarken içine biraz karbonat ilave edin Sürahinizin dibi kir tutmuş ise, içine bir avuç tuz ile sirke koyup çalkalayınız Tertemiz olacaktır Buzdolabındaki nemi almak için, dolaba içi tuz dolu bir kap konur Pişirdiğiniz kek kalıbından çıkmıyor ise, kabın altına ıslak bir bez yayarak biraz bekletin Konserve açıldıktan sonra cam kavanozda saklanırsa daha dayanıklı olur Kristallerin ışıl ışıl parlaması için, yıkadıktan sonra durulama sırasında sirkeli suya batırın Bu işlem kristalleri parlatacaktır Sararan teflon tava ve tencerelerin içerisine bir miktar su ve birazda çamaşır suyu koyduktan sonra ateşin üzerinde kaynatın İndirincede önce sıcak suyla daha sonra soğuk su ile iyice durulayın Parlaklığını yitirmiş bir sürahiye eski görünümünü kazandırmak için yarısına kadar yırtılmış gazete kağıdı doldurun, üçte birine de sıcak suy doldurup sıkı sıkı sallayın Dibi tutan tencereleri bir gece suda bekletin, tencere daha kolay temizlenecektir Musluklarınızı temizlemek için bez yerine eski bir naylon çorabı tercih edin sonuç daha mükemmel olacaktır Evinizde mayonez yaparken zeytinyağ yerine susam yağı kullanın Mayonezinizin daha uzun zaman bozulmadığını göreceksiniz Yeşil salatalık malzemelerinizi elinizle koparırsanız vitaminlerini öldürmezsiniz Balık çorbası yaparken:S uyunun daha lezzetli olması için balıkları en az 45*60 dakika kaynatın Baş ve kuyruk kısımlarının en lezzetli yerleri olduğunu unutmayın Karnabahar pişirirken eve yayılan kokudan kurtulmak için pişirme suyuna bir parça tuz ve iki kaşık sirke ilave edip, suyun üzerinde köpük oluşumunu bekledikten sonra, içine sebzeleri atmayı deneyin Evi saran kötü kokudan eser kalmadığını göreceksiniz Mutfağınıza sinmiş kızartma kokusunu yok etmek için ızgaranın üzerine defne yaprağı, ada çayı yaprağı ve kekik yaprağı koyun Sosislerin patlamasını önlemek için fırın ya da ızgaraya koymadan önce soğuk süte batırmanız yeterli olacaktır |
|