|
|
Konu Araçları |
evcilleştirdiği, haftada, iki, taşıtıyor, zebraya |
İki Haftada Evcilleştirdiği Zebraya Kendini Taşıtıyor |
07-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İki Haftada Evcilleştirdiği Zebraya Kendini Taşıtıyorİki haftada evcilleştirdiği zebraya kendini taşıtıyor Zebralar çok fazla takım çalışması yapabilen hayvanlar değillerdir, üstelik atlar gibi evcilleştirilmediklerinden üstlerinde jokey taşımayı da başaramazlar Tecrübeli ve başarılı bir at binicisi olan Bill Turner, bir zebrayı iki hafta içinde evcilleştirerek onunla yolculuk edebilmeyi başarmış İngiltere Dorset'te yaşayan 61 yaşındaki adam Hollanda’dan 9 bin dolara aldığı ve Zebedee isimli zebrasına kendi deyimiyle şefkat göstererek kısa sürede insan taşımayı öğretmiş Zebedee'yle objektiflere poz veren Turner, şöyle konuşuyor: "Daha önce binlerce kez ata bindim, ama her zaman hayalimde bir zebra koşturmak vardı Zebralara binmek çok zor çünkü çok zeki hayvanlar değiller bu yüzden de çok kolay panik yapabiliyorlar Zebedee’yi evcilleştirmek bir hayli zor oldu, çünkü daha önce hiç dokunulmamıştı ve yanına gelince tekmeliyor veya ısırıyordu Ama ben ona hiçbir zaman vurmadım tam aksine hep şefkatla muamele ettim Bu yüzden de daha hızlı sonuç aldım" |
|