|
|
Konu Araçları |
büyük, dünyanın, kıyametin, parşomeni, sırrı, voynich, yazmasının, şifresi |
Dünya'nın En Büyük Sırrı: ''Voynich El Yazması''nın Şifresi.. (Kıyametin Parşomeni..) |
07-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Dünya'nın En Büyük Sırrı: ''Voynich El Yazması''nın Şifresi.. (Kıyametin Parşomeni..)Dünya'nın en büyük sırrı: ''Voynich El Yazması''nın şifresi (Kıyametin parşomeni) Voynich El Yazması:bilinmeyen bir dille yazılmış;günümüze kadar da tam olarak çözülmemiş,Dünya'nın en büyük sırrıdır 1450 ila 1520 yıllarında yazıldığı tahmin edilmektedirKitaba ismini veren,1912 yılında varlığını ortaya çıkaran Wifrid MVoynich adındaki sahaftırYapılan bilimsel incelemeler,kitabın Voynich tarafından yapılmış bir sahtekârlık olmadığını kanıtlamıştır Kitabı;Roger Bacon,John Dee,ve Edward Kelly dahil,çeşitli kişilerin yazdığı öne sürülse de,bu iddiaların hiçbiri kanıtlanamamıştır Voynich elyazması,yıllardır dilbilimciler,kriptologlar,tar ihçiler,diğer branşlardan bilimadamları ve meraklılar tarafından yoğun olarak incelenmekle birlikte,çözüldüğüne dair hiç bir kanıt bulunmamaktadırİstatistiksel ve dilbilimsel çözümlemeler,metnin rasgele yazılmış anlamsız bir işaret yığını değil;doğal bir dilin yazıya geçirilmiş hali olduğunu göstermektedirAncak,bunun hangi dil olduğu bilinmemektedir Voynich elyazmasının şaşırtıcı yanı:harfleri İngilizce'ye yada herhangibir Avrupa diline benzemeyen tuhaf bir dil ile yazılmış olmasıdırBu elyazması 20 yüzyılın en iyi şifre çözücülerini bile şaşırtmıştırKitap,1969 yılında,''Yale Üniversitesi Beinecke'' nadir kitaplar bölümüne,New York'lu antika kitap satıcısı NP Kraus tarafından bağışlandı 2001'de,şifre çözmekte uzman kişiler tarafından,bilgisayarlarla yapılan çalışmalar da sonuçsuz kaldı Kitap 15 cm'ye-22,5 cm ölçülerinde ve 240 sayfadır;ancak tamamının 270 sayfa olduğu düşünülmektedir(Sayfa numaraları,2 veya 3 sayfayı kapsar) Bu konu hakkında,forumda 3-4 tane konu açılmıştıAma o konular,haber niteliğinde olduğundan;fazla aydınlatıcı değildi 1 haftadır bu Yazma'ya kafa yoruyordum Yazmanın tüm harfleri,başka bir lisanda yazılı;ve bir mana ifade etmiyor Resimler de,apayrı kafa karıştırıcı 20'ye yakın yabancı internet sitesini taradım;Voynich el yazmasının tümünü indirdim ve bütün sayfalarını inceledim Ama gerçekten,istediğiniz kadar yazılara bakın;hiç bir anlam ifade etmiyor Voynich El Yazması'nın,boş kapağı İlk sayfa 26 sayfa 67 75 99 103 Burada,paragrafların başına yıldızlar konulmuş Bu yıldızlar,sona kadar böyle devam ediyor; ve bu sayfadan itibaren resimler bitiyor Yazma'nın sahibi meçhul kişi,psikopata bağlıyor buradan sonra 114 Son sayfa Sanki,yarım kalmış gibi Yazılar silikleşiyor Yüzüklerin Efendisi'ndeki;Moria sahnesini,buradan alıntı yapmışlar sanırım Yine,boş kapakla bitiyor Korkmaya başladım Voynich Yazması'nda en çok tekrar edilen söz grupları 8116 tane,değişik kelime formu 38000 tane,toplam sözcük Ve harflerin,tekrarlanma sayıları + Yazma'daki tüm karakterlerin,toplam sayısı:160602 --25468 kere geçen: ''o'' simgesi var Bunun,''0'' sayısı mı;yoksa ''O'' harfimi olduğu tartışılır Bence 0 sayısı 25468 kere geçiyor Ne anlam ifade edebilir? 25468 yılda bir,Dünya'nın formatlanıp;sıfırlanması olabilir Yazmadaki yaklaşık 250 sayfayı,baştan 2 kez okudum;ve dikkatlice inceledim Farklı kelime türlerini saptadım Aşağıda;değişik türdeki,kelime örneklerini görüyorsunuz: İlginç bir biçimde,2000'li yıllı tarihleri andıran söz gruplarına rastladım 2008-2009,2010,2011-2012,2019,2020,2022,2029 ve 2089 Aşağıdaki resim küçültülmüştür Buraya tıklayarak büyütebilirsiniz Resmin orijinal boyutları 767x687 ve 111KB Sürekli aynı şeyi tekrarlıyor 2011-20892012-20892019-20892029-2089 Bu,57 sayfa Sağ üst köşede,meçhul yazarın numaralandırmaları var Bu sayfa numaraları;2 sayfayı kapsıyor Yani her numarada,2 sayfa var 2 sayfalara numara yazmamış Üstteki sayfadan hemen sonraki bu: Görüldüğü üzre;sağ üst köşede sayfa numarası yok Bu sayfanın,sağ üst köşesinde numarası olmadığı için;önceki sayfa 57'ye ait İlginç bir biçimde, 57 sayfa numarasına kadar,bitki resimleri var İlk kez burada;57sayfada,astrolojik bir resim görünüyor Toplam 114 sureden oluşan Kur-an'da:57Sure Hadid,orta suredir Sağ alt köşedeki 5 rakamıysa;57'ye atıf olabilir Ayrıca,Yazma'daki toplam sayfa numara sayısı ne?;tahmin edin: 116 !!! Voynich Yazma'sı yazan gizemli kişinin,Kuran'ı bildiğine %100 eminim Üstteki sayfanın;sol üst köşesinden bir kesit 2000'lere dikkat 66sayfa Bunların hepsi 66 sayfadan Sayfanın sol alt köşesindeki resim de;çok ilginç: Acaba meçhul yazar;2012'nin,şeytanın yılı olacağını mı anlatmak istiyor Hemen diğer sayfa:67'deki astrolojik harita,Nostradamus'un kayıp kitabını anımsatıyor Sakın,bu Voynich Yazması'nı da,o yazmış olmasın Maya takvimi gibi Aşağıdaki 2 haritanın,boyutları küçük olduğu için;ilgili sayıları gösteremiyorum Büyültünce,çözünürlük düşüyor ve yazılar silikleşiyor Konunun sonunda,link verdimYazma'nın tüm sayfalarını indirip,bakabilirsiniz Ejderha'nın yılı Ejderha'nın ağzından çıkan ipin,paralelindeki 2011 yılına; ipin ucundaki yıldızın rotasında birleştiği cc9'a, sonra diğer ipin ucundaki yıldızın bitişiğindeki 2012 yılına, ve aynı şekilde,yukarı doğru 3kattaki 2012 yılına, ve de,en sondaki cc089'a dikkat Astrolojiyle ilgili harita serisinin,sonuncusu bu Haritanın merkezindeki resimde,akılalmaz bir şey var Adamın yayının sağ telinin uzantısı,önündeki sözcüğün son harfine bağlanıyorOkun ibresi de,ortaya hizalanmış 0H02019 yazıyor; (H;''11'' de olabilir) sonda,kuyruğu bayağı bir uzayan 9 sayısı;''alfa'' işareti de olabilirTam kestirilemiyor Sanki bilerek yapılmış Burada anlatılmak istenen:yayın ucundaki ok fırlatılınca;geri dönülemez bir yola girileceğidir Sayfa 77'nin üstünde,içinden suların geçtiği bir boru ve;suyun 7 yerden boşaldığı bir resim var 8'le ve 0'la başlayan sözcüklerin manasını tam kavrayamamıştım 8'le başlayanların,2'yle başlayanlardan sonraki bir zamanı temsil ettiğini düşünüyordum Ama burada gördüğünüz gibi;suyun döküldüğü son kısımda;''2020X'' var Yani 8'le başlayan karakterler,sizi yanıltmasın İnsanlığın;kıyamet kopmadan 8000'li yıllara kadar yaşaması çok zor;ve imkansız Yazma'nın sahibinin;buradaki 8 ve 0 rakamlarıyla başlayan kelimelerle anlatmak istediği,başka bir şey olsa gerek Belki,milattan önceki yılları kastediyordur Buradaki borunun başı:yaratılışı, sonuysa kıyameti;ya da tufanı temsil ediyor 2 uçun arasında,toplam 5 açıklık varBu;5 insan nesline işaret olabilir 5 nesil de;resimde,boşalan suların gösterdiği gibi;tufanlarla yok olmuştur Resmin birinde ateş var O,süpervolkan patlaması olabilir Ayrıca; Su;toplam 7 yerden boşalıyorSayfa numarası:77 Ve 77sayfanın,ilk kelimesi Sayfa 85 ve 86 2000'li yıllara ilişkin,bolca karakter var Yazılar çok küçük olduğu için;bunları da gösteremiyorum Konunun sonundaki linkten;büyültüp bakabilirsiniz Sayfa 111 Yukarıda söylemiştim; sonlara doğru,yıldızlı paragraflar var diye Şimdi,akılalmaz bir şey göstereceğim Yıldızlara bakın İki yerde,yıldızlar iple birbirine bağlanmışlarBiri başta,diğeri ortada Baştaki,silik bağlanmışİki yıldızın arasında,ufak bir temas var Ortadakinin bağıysa,çok belirgin Yıldızların arasındaki bağın,ve özellikle kırmızı yıldızın karşısındaki sayılara dikkat Aşağıdaki resim küçültülmüştür Buraya tıklayarak büyütebilirsiniz Resmin orijinal boyutları 745x646 ve 111KB Değişik sözcükler Hiçbiri, ps değildir Yazma'da genel olarak,bu tip söz grupları var Aşağıdaki resim küçültülmüştür Buraya tıklayarak büyütebilirsiniz Resmin orijinal boyutları 780x712 ve 129KB Takılmış kaset gibi,aynı sayıları tekrarlıyor: 2010-2089 2011-2089 2012-2089 2019-2089 2029-2089 ''ccc''ler,Mehdi'ye mi işaret acaba? Niye sürekli,2089 tekrarlanıyor? "Benim ümmetimin ömrü;1500 seneyi pek geçmeyecek" (Suyuti, el-Keşfu an Mücavezeti Hazihil Ümmeti el-Elfu, el-havi lil Fetavi, Suyuti 2/248, tefsiri Ruhul Beyan Bursevi (Arapça) 4/262, Ahmed bin Hanbel, Kitâbu’l-İlel, sh 89) ''Bu ümmetin ömrü,bin (1000) seneyi geçecek fakat;bin beşyüz (1500) seneyi aşmayacaktır'' (Kıyamet Alametleri, 299) 2089 yılının hicrisi:1512 Peki;2010-2011-2012'de ne olacak? Çok basitKâhin olmanıza gerek yok Büyük alâmetler başlayacak Belki 2011'de,büyük bir volkan patlaması olabilir ve duhan başlayabilir Ya da,2012'de kutup kayması yaşabilir ve güneş batıdan doğabilir Veya,2019'da dabbe çıkabilir Bir olasılık,2029'da Dünya'ya göktaşı çarpıp,tufan yaratabilir Buzullar eriyor ve deniz seviyesi yükseliyorKasırgaların ve hortumların sayıları,geçen yıllara göre artıyor;güçleri yükseliyor Dünya'daki depremler ve yanardağ faaliyetleri,her geçen gün artıyor Kıta'ların batmaya başlaması,an meselesi 2 Atlantis-Mu olacağız Göktaşı yolda Tufan kapıda Armageddon başlamak üzere Bu El Yazma'sı: Hadislerdeki alâmetler, Nostradamus'un,Edgar Cayge,Vanga'nın uyarıları, Malachy'nin listesi, Maya takvimi, gibi; insanlığa bir uyarı Son uyarılar Aklımın el verdiğince,Yazma'yı bir nevze olsun çözmeye çalıştım İnternette böyle yazıları,çok sık göremezsiniz Hatta bu gizemli bilgileri,kitaplarda bile çok zor bulursunuz Bu konu hakkında,meraklı olan arkadaşlar vardıBiraz olsun,meraklarını gidermişizdir umarım Son sayfadaki yazıya,bir daha baktım da;-siz de okuyun her harfini-,sonunda kayışı kopartmış,adam O soldaki kuru kafa,ya da uzaylıya benzer baş şekli de,ürkütücü Mahşerde yapacağım ilk iş,bu Yazma'yı yazan; sapık,psikopat manyakla tanışmak olacak Tabi insansa Şimdi hikâyenin,en başına dönelim; ''Voynich El Yazması'nın,1450 ila 1520 yıllarında yazıldığı tahmin edilmektedirKitaba ismini veren;1912 yılında varlığını ortaya çıkaran:Wifrid MVoynich adındaki sahaftır Kitap;1969 yılında,''Yale Üniversitesi Beinecke nadir kitaplar'' bölümüne;New York'lu antika kitap satıcısı:NP Kraus tarafından bağışlandı 2001'de,şifre çözmekte uzman kişiler tarafından,bilgisayarlarla yapılan çalışmalar da sonuçsuz kaldı'' Bayılıyorum bu sayılara Hayatta hiçbir olay,tesadüf değildir! -alıntı- |
|