![]() |
İlginç Birkaç Soru Bakmadan Geçme! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İlginç Birkaç Soru Bakmadan Geçme!TÜBİTAK’a gönderilen sorulardan bazıları şöyle: -Yağmur damlaları aşağı düşerken, şekil olarak neden alt tarafı bombeli ve üst tarafı daha ince olur? -Dünyanın ağırlığı kesin olarak hesaplanmış mıdır? Eğer hesaplandıysa kim tarafından ve ne şekilde? -Bilindiği gibi meyve yemek sağlık açısından çok iyidir, fakat kiraz gibi bazı meyveler çoğu zaman kurtlanır; benim merak ettiğim bu kurtlar nasıl oluşuyor? Sonradan meyvenin içine girmiş olsa deliği olurdu, fakat böyle bir şey yok ![]() ![]() -Kargaların ömrünü merak ediyorum ![]() -İstanbul’da beklenen olası depremin nereleri etkileyeceğini merak ediyorum ![]() ![]() -Televizyondaki bir bilgisayar ekranı, neden aşağıdan yukarıya dalgalanıyormuş gibi görünür? -Bacakta oluşan selülitleri gidermenin en sağlıklı yolu nedir? -Hafif bir araba çarpmasında acının hemen değil de yaklaşık 5-6 saat sonra hissedilmesinin nedeni nedir? -Küçüklük resimlerime baktığımda kafamın güzel olduğunu, fakat büyüdükçe çirkinleştiğini gördüm ![]() -Kitap okumaya başladığımızda, niye uykumuz gelir ağırlık çöker? -Benim merak ettiğim, kar taneleri havada neden birbiriyle yapışmaz ![]() -Güneşin merkezindeki sıcaklık kaç derecedir? -Dünyanın çekirdeğinde sıcaklık ne civardadır? -Elimiz soğuk suda uzun süre kalınca neden ağrıyor? -Tavuklar niçin sarı veya beyaz gibi farklı renkte yumurtlarlar? -Bazı sakızlar veya şekerler nasıl oluyor da ağzımızı serinletiyor? -Karnımız neden guruldar? Yanıtlarını vericem ![]() |
![]() |
![]() |
|