Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Bunları Biliyor Musunuz ?

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
yuvarlaktır

Ay Neden Yuvarlaktır?

Eski 07-11-2007   #1
mate

Ay Neden Yuvarlaktır?

AY NEDEN YUVARLAKTIR?

Yeterince buyuk gokcisimleri (ki Ay bunlara dahil, tozlardan baslayip giderek buyuyen cisimlerin (Ornegin, buz, moloz, kaya, asteroid, kucuk uydular vb) çarpışıp birleşmeleriyle oluşurlar ve kütleçekiminin her yönde etki yapmasıyla küre biçimini alırlar Ay da, milyarlarca yıl önce Mars kütlesinde bir gökcisminin Dünyamıza çarpmasıyla uzaya saçılan buharlaşmış kaya, toz ve molozların zaman içinde kütleçekim etkileriyle toplanmsıyla oluştuğundan, küre biçimli

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-11-2007   #2
[YaSiN]

himmm İlgİnÇ HİÇ Bİlmİdum Yanİ HİÇ Aklima Gelmedİ Ayin Nİye Yuvarla Oldugunu İİİ Oldu Saoll Mate KardeŞŞŞŞ
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-11-2007   #3
dream theater

hımm hiç düşünmemiştim ama senin sayende öğrendim ellerine sağlık
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-13-2007   #4
ERen

Allahın işine karışılmaz:)))))))))
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com