![]() |
Üç Şartım Var |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Üç Şartım VarÜç Şartım Var Şöyle naklederler: "Birisi bir gün Hâtim-i Esam'ı evine dâvet etmişti ![]() ![]() "Gelirim ama üç şartım var ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Adam kabûl etti ![]() ![]() Senin yerin orası değil dediklerinde, "Ben önceden şart koştum ![]() ![]() Sofra gelince, yanında getirdiği ekmeği çıkarıp yedi ![]() "Ben ne istersem onu yerim diye şart koşmuştum ![]() ![]() Sofra kalktıktan sonra hizmetçiye; "Demir tavayı ateşte kızdır getir ![]() ![]() Hizmetçi söyleneni yaptı ![]() "Somun yedim ![]() ![]() Sonra oradakilere; "Yarın kıyâmet günü yaptığınız her işten ve yediğiniz her şeyden Allahü teâlânın sizden hesap soracağına inanıyor musunuz?" diye sorunca, oradakiler "Evet ![]() ![]() "Diyelim ki, burası Arasat meydanı, her biriniz sırayla gelip şu tavaya ayağınızı koyarak, burada yediklerinizin hesâbını veriniz ![]() ![]() Bunun üzerine oradakiler; "Buna gücümüz yetmez ![]() ![]() "Yarın kıyâmet günü Allahü teâlâya nasıl cevap vereceksiniz ![]() ![]() ![]() ![]() Bunun üzerine orada bulunanların hepsi ağlamaya başladılar ![]() |
![]() |
![]() |
|