![]() |
Üç Sual Ve Bir Cevap |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Üç Sual Ve Bir CevapÜç Sual ve Bir Cevap Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî'ye felsefecilerden bir grup geldi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Sorun! buyurdu ![]() İçlerinden birini başkan seçtiler ![]() ![]() Sormaya başladı: -Allah var dersiniz, ama görünmez, göster de inanalım ![]() Şems-i Tebrîzî hazretleri; -Öbür sorunu da sor! buyurdu ![]() O; -Şeytanın ateşten yaratıldığını söylersiniz, sonra da ateşle ona azâb edilecek dersiniz hiç ateş ateşe azâb eder mi? dedi ![]() Şems-i Tebrîzî; -Peki öbürünü de sor! buyurdu ![]() O; -Âhirette herkes hakkını alacak, yaptıklarının cezâsını çekecek diyorsunuz ![]() ![]() Bunun üzerine Şems-i Tebrîzî, elindeki kuru kerpici adamın başına vurdu ![]() ![]() Ve; -Ben, soru sordum, o başıma ker*** vurdu ![]() ![]() Şems-i Tebrîzî; -Ben de sâdece cevap verdim ![]() ![]() Kâdı bu işin açıklamasını istedi ![]() - Efendim, bana Allahü teâlâyı göster de inanayım, dedi ![]() ![]() O kimse şaşırarak; - Ağrıyor ama gösteremem, dedi ![]() Şems-i Tebrîzî; - İşte Allahü teâlâ da vardır, fakat görünmez ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|