Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kerbela, toprağı

Kerbela Toprağı

Eski 07-12-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kerbela Toprağı

Kerbela Toprağı

Derbendî’nin Esraru’ş-Şehadet ve Tunikabonî’nin Kısasu’l-Ulema adlı eserlerinde şöyle nakledilir:

“Şah Abbas zamanında batılı krallardan biri Safevî şahına bir mektup yollayarak “Mezhep âlimlerinize söyleyin, gönderdiğim elçiyle din hakkında tartışsınlar; eğer onu ikna ederlerse biz de Müslüman olacağız, ama şayet o sizi yenerse siz bizim inancımıza döneceksiniz!” dedi Elçinin yaptığı iş ise şuydu: Kim eline bir şey alacak olsa, onun ne olduğunu rahatlıkla söylüyordu

Bunun üzerine Safevî şahı âlimleri bir araya topladı O dönemlerde âlimlerin en ileri geleni ve en seçkini merhum Molla Muhsin Feyz idi Muhsin Feyz, elçiye, “Padişahınızın senden başka âlimi yok muydu da senin gibi bir avamı tartışmak için yolladı?” diye sordu Elçi; “Siz beni alt edemezsiniz Şimdi elinize bir şey alın, avucunuzdaki şeyi size haber vereyim!” dedi Bunun üzerine Muhsin Feyz, gizlice eline Kerbela toprağından yapılmış bir tespih aldıElçi uzun uzun düşündü, ama ne olduğunu bulamadı Muhsin Feyz, “Görüyorum ki cevaptan aciz kaldınız!” dedi Elçi; “Hayır, aciz kalmadım Elinde cennet toprağından bir parça var Ama o cennet toprağının nasıl sizin elinize geldiğini düşünüyorum!” diye cevap verdi

Molla Muhsin, istediği cevabı alınca şöyle yanıt verdi: “Evet doğru söyledin, elimde cennet toprağından bir parça var Elimdeki, İmamımızın ve Peygamberimizin torununun tespihidir Peygamberimizin buyruğuna göre Kerbela (İmam Hüseyin’in defnedildiği yer) cennetten bir parçadır Sen de bu sözün doğruluğunu kabul ettin Çünkü kendine ait hesaplamalarında hata yapmayacağını söyledin O halde Peygamberimizin nübüvvetlik iddiasını da doğrulamış oldun Çünkü bu işi Allah’tan başka kimse bilmez ve peygamberden başkası onu insanlara söylemez Buna ilave olarak Peygamberin oğlu Kerbela’da defnedilmiştir Eğer Peygamber hak üzere olmasaydı O’nun sulbünden olmayan biri cennet toprağına defnedilmezdi

Hıristiyan elçi, delile dayalı bu sağlam sözü işitince Müslüman oldu

————————-

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com