![]() |
Ayakkabı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() AyakkabıSanki gelecek ay gökten para yağacak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Adam evine geldiğini farketti ![]() ![]() --Alo ! ![]() ![]() ![]() Hanımı koşarak geldi, ceketini aldı; -Kusura bakma bey, geldiğini duymadım ![]() -Eh elimiz boş olunca yüzümüze bakılmıyor, ne yapalım ![]() -Öyle deme bey ![]() -Şaka yaptım canım şaka yaptım, hemen darılmaaa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Onun şakalarına alışmış olan karısı bu kez ses çıkarmadı, sadece gülümsedi ![]() -Yorgun görünüyorsun ![]() -Biraz yorgunun hanım ![]() -Acıkmışsındır, hemen yemeğini getireyim ![]() -Hanım acıktım acıkmasına da, zahmet olmazsa başka bir şey rica edecem ![]() -Estağfurullah bey, buyur ! ![]() ![]() ![]() -Ya sen de yorgunsundur ama ayaklarım çok ağrımış, bir leğene az bir su koysan, sana zahmet ![]() -Tabi hemen getiriyorum ![]() Adam eşofmanını giyip oturmuştu ki, hanımı bir legen suyla girdi ![]() - Benim tatlı kızım nerde bakayım, saklandı mı yaramaz? Anne başını önüne eğdi, -Ne oldu, bir şey mi var? &Söylesene canım ![]() -İçerde&ağlıyor ![]() -Ağlıyor mu ! ![]() ![]() ![]() -Ayakkabı istiyor ![]() -Daha önce konuşmuştuk, alamayacağımı söylemiştim ![]() -Eskidiği için değil, arkadaşlarında gördüğü, yeni çıkan bir ayakkabıdan istiyor ![]() -Hanım biliyorsun para durumunu& -Ben biliyorum da& -Bir daha konuşayım bakalım, benim kızım anlayışlıdır ![]() ![]() Kadın kızını çağırdı, kalkmak istemeyen kızını, zor da olsa ikna ikna etti, babasının yanına getirdi ![]() ![]() -Kızım, seninle daha geçen akşam konuşmuştum ![]() ![]() -Başkası nasıl alıyor? -Yavrum onların durumu daha iyiyse alabilirler ![]() ![]() ![]() -Banane arkadaşlarım aldı, ben de alacam ![]() Yine ağlamaya başlamıştı ![]() -Ne kadarmış o ayakkabı fiyatını biliyor musun? -4 milyon ![]() -Kızım sana o ayakkabıyı alırsak elimizde para kalmıyor ![]() ![]() Kız hışımla getirdi, yere attı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Kızım, bu ayakkabılar hiç de eski görünmüyor, bir kaç ay daha giysen ![]() -Eski işte eski, giymem ![]() ![]() ![]() Adamın içi içini yiyordu ![]() ![]() ![]() ![]() -Kızım madem benim, Ayakkabın eski değil sözüme bakmıyorsun, giy ayakkabılarını dışarda az öne gördüğüm bir çocuğa soracağız, sen soracaksın ![]() ![]() Ayakkabı alınmasından tamamen ümitsiz olan kız bunu duyunca heyacanlandı ![]() ![]() ![]() -Bak şu köşede oturan bir çocuk var, hemen hemen senin yaşlarında ![]() ![]() ![]() ![]() Kız hevesle çocuğun yanına koştu ama durdu kaldı ![]() ![]() ![]() Babası ağlayan kızını bırakıp, köşedeki çocuğun yanına gitti ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|