Hiçlik Konusunda Ki Mana |
07-11-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hiçlik Konusunda Ki ManaHiçlik konusunda ki Mana - Yaşam Hikayeleri Bir arifi billah bir kaymakamın huzuruna gelmiş O da çok dolu, kaymakam da henüz gelmemiş Adamcağız da oturmuş, ibadetine dalmış O sırada içeri kaymakam girmiş, herkes ayağa kalkmış Bizim arif güzel gönüllü bir derviş; tanımadığı için kalkmamış ayağa Kaymakam son derece sinirli; Bir arifi billah bir kaymakamın huzuruna gelmiş O da çok dolu, kaymakam da henüz gelmemiş Adamcağız da oturmuş, ibadetine dalmış O sırada içeri kaymakam girmiş, herkes ayağa kalkmış Bizim arif güzel gönüllü bir derviş; tanımadığı için kalkmamış ayağa Kaymakam son derece sinirli; - Kalk, demiş; ne biçim adamsın sen - Efendim özür dilerim tanımadım ben, demiş - Ben kaymakamım işte, demiş adam - Ay afedersiniz, demiş; peki sonra? Adam biraz gaza gelmiş - Sonra belki vekil filan olurum, demiş - Peki efendim sonra? - Başbakan olabilirim Kalk onun için - Sonra, demiş - cumhurbaşkanı da olabilirim, demiş - Sonra efendim? Adam o kadar hoşlanmış ki cumhurbaşkanı olma fikrinden; - Daha ne olabilir - Sonra hiç demiş Derviş demiş ki, - Ben o hiçim işte, onun için kalkmadım ayağa efendim… |
|