![]() |
Hayat Bu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hayat BuHayat bu Hayat ne kadar güzel dedi kendi kendine, arabasını bıraktığı yerden ofisine dönerken ufak bir parkın içinden geçiyordu, temiz havayı içine çekti derin derin ; gün boyu işleri rast gitmişti, iki saat sonra genç sevgilisiyle buluşacaktı, sevincinin asıl nedeninin bu olduğunu biliyordu, o da genç sayılırdı daha kırk yaşına yeni girmişti, Şakaklarında beliren hafif kırlıklar hoşuna bile gidiyordu, taa ki S ![]() ![]() ![]() S ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Onu ilk defa, birkaç ay önce, iş gereği sık sık görüştüğü bir kurumun Gnl ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yıllardan beri sakin hayata alışmış yüreği heyecandan, sevinçten, korkudan, endişeden, kuruntudan yerinde duramıyordu, iştahı kapandı, şiirler yazmaya başladı yeniden ve kendine dahi itiraf etmeye cesaret edemediği şeyi sonunda kabul etmeye mecbur oldu, tanrım onu seviyordu, ne yapacaktı, bu iki yüzlü oyun hiç bilmediği bir şeydi, kabahatim neydi? dedi, ya da bu ödülün sebebi neydi? çok geçmeden ikisi de birbirlerini sevdiklerini açıkladılar, öpüşmeler, barlar, diskolar, danslar takip etti, daha ileri gitmediler ![]() Fakat ne olacaktı, o daha 20 yaşında gencecik bir kızdı, evlenmek, mutlu bir yuva kurmak en doğal hakkıydı, peki aşktan başı dönmüş adam sen ne yapacaktın, bu yaptığın o kızın, o çok sevdiğin kızın hayatından çalmak değil miydi? boşanıp onunla evlenmekten başka bir yol var mıydı? Evet aşktan ölüp ölüp diriliyorsun, aferin sana ya seni o kadar seven karıcığının günahı neydi? tanrım ne yapacaktı, off off mutluluk peşinde açıldığın bilmediğin o denizlerde başına neler gelebileceğini düşünmedin mi benim akıllı adamım? Evet ne kadar güzeldi sevmek onun tarafından sevilmek, ne yapacaktı, boşanacak mıydı? Aman tanrım buralara nasıl geldim ben? dedi, masaya döndü, dirseklerini masaya dayadı, başını ellerinin arasına aldı, tanrım ben büyük bir suç mu işledim? sadece sevdim, bu o kadar büyük bir suç mu? iyi günde kötü günde hep yanımda olan eşimi, güzel çocuklarımı ben, onları koruyacak olan ben nasıl üzebilirim ![]() ![]() ![]() ![]() Hayatın kuralı böyle işte, her şeye sahip olamazsın, unutursun, acın geçecektir, o da seni anılarında hoş bir olay olarak hatırlayacaktır emin ol, yüreğine taş bas ve bunu kabullen ![]() ![]() ![]() Acısı büyüktü, daha fazla düşünemedi, telefona uzandı, çiçekçiyi buldu, bir buket daha ısmarladı, yeni adresi bildirdi, evinin adresini , sonra iki telefon daha telefon etti, birincisi evine, akşama eve geleceğini bildirmek için, öbürü S ![]() ![]() ![]() ![]() 14 ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|