![]() |
Sevgiye Yer Kalmadımı? Prof.Erdal Atabek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sevgiye Yer Kalmadımı? Prof.Erdal AtabekSEVGİYE YER KALMADI MI? Uzakdoğu’da bir Budist tapınağında geçmiş bir olayı anımsadım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gelen yabancı, tapınağa girmek ve burada kalmak istiyordu ![]() İçerdeki bir süre kayboldu,sonra elinde ağzına kadar suyla dolu bir kapla döndü ve kabı yabancıya uzattı ![]() ![]() Yabancı tapınağın bahçesine döndü,aldığı bir gül yaprağını dolu kabın içindeki suyun üzerine bıraktı ![]() ![]() İçerdeki Budist saygıyla eğildi ve kapıyı açarak yabancıyı içeriye aldı ![]() Suyu taşırmayan bir gül yaprağına her zaman yer vardır ![]() Bu sevgiydi ve sevgiye her zaman yer bulunurdu ![]() Nicedir hayatımızda sevgiye yer bulamadığımızı düşündüm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir Polanya filminde Nazi dönemi anlatılıyordu ![]() ![]() ![]() - Madam, aşkımız beni zayıf düşürüyor ![]() - Hayır komutan, sevginiz sizi insan yapıyor ![]() ![]() ![]() Nefret etmeden birine kötülük yapamazsınız ![]() Nefret etmeden birini öldüremezsiniz ![]() Nefreti içinde barındırmak isteyen insan önce kendisinden nefret etmek zorundadır ![]() İçinde nefreti yaşatan insan yüreğindeki sevgiyi kovmuştur ![]() ![]() Sevgisizlik ağır bir yüktür ve insan bundan kurtulmak için çok kötü şeyler yapar ![]() Acımak sevgi değildir, üstünlüğün kabulüdür ![]() Hoşgörü sevgi değildir, istemediğine katlanmaktır ![]() Bağımlılık sevgi değildir,gereksinmenin karşılanmasıdır ![]() Sevgi, değer vermesini bilmektir ![]() Sevgi,yaşama hakkını kabul etmektir ![]() Sevgi, varolmaktan kıvanç duymaktır ![]() Sevgi, birlikte olmaktan sevinç duymaktır ![]() Sevgi, eşitliğin duyumsanmasıdır ![]() Sevgi, bütün yapay ayrımların hayattan çıkarılmasıdır ![]() Sevgi, bilinçtir ![]() Sevgi, insan olmaktır ![]() ![]() Para için yaşıyoruz, para için eğitim görüyoruz, para için meslek ediniyoruz, para için çalışıyoruz, para için birbirimizi çiğniyoruz, para için birbirimizi aldatıyoruz, para için savaşıyoruz ![]() Sevgiyi hayatımızdan kovduk ve yerine üstün olmayı koyduk ![]() Üstün olmak için yaşıyoruz, üstün olmak için yarışıyoruz, üstün olmak için kendimizden başkasının aşağı olmasına çalışıyoruz ![]() Sevgiyi hayatımızdan kovduk ve nefreti içimize çağırdık ![]() Birbirimizden nefret ediyoruz nefretle yaşıyoruz, nefretle çalışıyoruz, nefretle dövüşüyoruz, nefretle öldürüyoruz ![]() Para, üstün olmak ve nefret etmek hayatımızı dolduruyor ![]() Hayatımız da savaşlarla, dünyayı yağmalamakla, birbirimizi boğazlamakla geçiyor ![]() Sevginiz olmadıktan sonra daha çok paranız olsa, daha üstün olsanız, daha çok toprağınız, eviniz arabanız, malınız olsa ne olur? Yaşamınızda Sevgi yoksa hiçbir şeyiniz yok demektir ![]() Yaşamınız yavan ve anlamsızdır ![]() ![]() Belki de yeniden öğrenmemiz gereken budur ![]() Prof ![]() mgez |
![]() |
![]() |
|