![]() |
Ön Yargı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ön YargıClarence W ![]() ![]() Yıllardır onun mütevazi evinde tasa, dert, gözyaşı gibi şeyler unutulmuştu, ona sırrını sorduğunda “Başkalarını yargılama huyundan kendimi kurtardım kurtaralı böyleyim” “Hazen Werner, hiç aralıksız komşunun pisliğinden şikayet eden bir kadından söz eder”diyor Hall: Birgün kadın arkadaşını pencereye çekip “İpekli çamaşırlarını görüyor musun? Ne kadar lekeli ve gri değil mi?”der ![]() ![]() ![]() ![]() “Başkaları hakkında hükme varırken hoşgörülü olmayışımız, suçladığımız kimsenin hareketlerinin arkasındaki gerçekleri bilmeyişimizdendir ![]() ![]() ![]() ![]() Acele hükme varmadan kendimize soralım: Ben de onunla aynı şartlar altında bulunsaydım onun kadar hatta daha beter olamaz mıydım? Bir kimsenin suçu ne olursa olsun her zaman hafifletici sebepler olabileceğini unutmayın ![]() ![]() ![]() ![]() “Dr ![]() ![]() ![]() ![]() Kendinizi başkalarının iyi yanlarını görmeye alıştırın ![]() ![]() ![]() Başkasını kötüledikten sonra aynaya bir bakın; yüzünüz ne kadar da yorgun, asık, sevimsiz değil mi? Sonra biri hakkında iyi şeyler düşünün; göreceksiniz yüz hatlarınız gevşeyecek, bakışınız sevimlileşecektir ![]() Bir İnsan kendi hata ve günahlarını düşünse, utancından başkasının yüzüne bakacak mecali kendinde bulamaz ![]() mgez |
![]() |
![]() |
|