![]() |
Yoksul Adamın Akıllı Kızı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yoksul Adamın Akıllı KızıYoksul Köylerin En Yoksulunda, Yoksul mu Yoksul Bir Aile Yaşarmış ![]() ![]() Malları Mülkleri Yokmuş, Ama Çocukları Çokmuş ![]() ![]() Hayatta Tek Şansları En Büyük Kızlarıymış ![]() Her Şeye Aklı Yeten Bu Kız, Diğer Kardeşleriyle de İlgilenir, Onları da Eğitirmiş ![]() ![]() ''Açlıktan Öleceksiniz ![]() ![]() Yoksul Ailede Sevinç Bir Bahar Rüzgarı Gibi Esmiş O Gece ![]() ![]() ![]() Ev Yapmak İçin Temel Kazmaya Başlamış ![]() ![]() ![]() ![]() Gece Şöyle Bir Olay Olmuş: Tarlanın Hemen Yanında Evi Bulunan Zengin Komşusunun İneği Çukura Düşmüş Ve Ölmüş ![]() ''Çukuru Kapatmak Gerekirdi, Ama Yapamadım ![]() ![]() Fakat Zengin Komşu, İneğin Bedelini İstiyormuş ![]() ![]() ![]() ''Size Üç Şey Soracağım Bunlara En İyi Cevap Veren Bu Davayı Kazanır: Dünyada En Şişman Şey Nedir ? İkinci Soru: En Hızlı Şey Nedir ? Üçüncü Sorumda: "En İyi Şey Nedir ? Size Üç Gün Düşünme Fırsatı Veriyorum'' Demiş ![]() Kibirli Köylü Bu Sorulara En İyi Yanıtları Kendisinin Vereceğini Düşündüğünden Hiç Telaş Etmemiş ![]() Yoksul İse Kara Kara Düşünmeye Başlamış ![]() ''Ben Sana Yardım Ederim Baba Merak Etme'' Demiş ![]() ![]() ![]() ![]() Üç Gün Sonra Kibirli Köylü Ve Yoksul Köylü Ağanın Karşısına Çıkmışlar Birinci Soruya Yanıt: Kibirli Köylüden Gelir: ''Benim Beslediğim Domuz ![]() ![]() ![]() Köylü İse ;''Dünyada En Şişman Şey Hepimizi Besleyen Topraktır'' Demiş ![]() İkinci Sorunuza Cevabım Demiş, Kibirli Köylü: "En Hızlı Şey Atımdır ![]() ![]() ''Hayır'' Demiş Yoksul Köylü, ''En Hızlı Şey Düşüncedir'' Üçüncü Yanıta Gelince: "En İyi Şey Bu Dünyada İyilikseverliğimizdir'' Demiş Kibirli Köylü Ağaya Yaltaklanarak ![]() ''Bu Dünyada En İyi Şey, Doğanın İyiliğidir ![]() ![]() ![]() Ağa Yoksul Köylünün Yanıtlarını Beğenmiş Ve Bu Davayı O Kazanmış ![]() |
![]() |
![]() |
|