![]() |
Acı Bir İtiraftım En Çok Kendimi Yaktım |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Acı Bir İtiraftım En Çok Kendimi YaktımNeydi ki içimdeki bu "ahh"? Sonsuzluğuma düğümlü günah ![]() ![]() ![]() Bendim, soğuk bir adın ardından koşar adım sürünen ![]() ![]() Issızlığıma çokluk sayacak kadarken, hep en yalnızlığım oldun neden? Bir düşü anlatmanın kaç hali vardı dilimde? Kelimelere yüklenen hangi hal halimden haberdar edebilirdi? Hangi kelime bir gözyaşını gösterebilirdi? Yüzüm bile saklarken hüznü, bunu kelimeler başarabilir miydi? Bir yaraya inatla tuz sürmekti her şey ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tüm korkmalarımı acemi bir cesarete çevirip yürüdüm ![]() Bildiklerimi kendimden saklamayı nereden öğrenmiştim ben? Kaç kez yutmuştum ömrümün çığlıklarını? "Sen ya bir yanılgının yangınıydın ya da yazgının ![]() Ardı yoktu / ötesi çoktu… Hiçbir harf yazmaktan öteye gidemiyordu ve hiçbir yazı, yazmak istediğin kadarı olamıyordu ![]() ![]() ![]() ![]() Tüm acılarının parmak izlerini yüreğimde aramamalıydın ![]() ![]() ![]() ![]() Bilmek istenilmeyen her şey susarak dinlenirmiş meğer ![]() ![]() ![]() Bir gece yarısı bıçaklanırken en sessizliğimden, dilimden dökülen harfleri toplayınca hep sen ediyor neden? Sen bilir misin düş diye sabahlamayı? Ve kırıklarını bir teselli ile değil başka bir kırıkla sarmayı? Acı bir itiraftım, en çok kendimi yaktım… Şemsiyeler altında yağmura direnirken ruhum, ardımdan geçip giden her şeye sessiz kaldım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ellerimde bilinmez uçurumlar vardı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ne kadarlıktı ki adım ve kaç harf kalınlığı vardı ki birilerinin hatırlayışlarına ağırlık yaptım? Birilerini acıttım, ağlattım ![]() Ya ben ömrüme düşen acıları, göz kapaklarımda saklı yaşlarımı kimden kuşandım? Yokluğunun alnına üflenirken satırlarım, nasıl oldu da ben hep varsın sandım? Bir yıl daha geçmişti geçen yılların üstüne ![]() "Ben tüm acımaları kendi saflarıma çekiyorum" sandığımda sana hangi üzülmek kalıyordu? Hiçbir şeyi düzeltmek zorunda değildim; ama bozan bir eldim, bozduklarımı düzeltmenin geç kalışlarında… Söylenmiş olan hiçbir söz geriye alınamazdı, bilirdin ![]() ![]() ![]() ![]() Hep en kötü yanından tuttum geleceğin ![]() ![]() Alışkanlıklarla başlayan kelimelerin arasında yer buldum kendime ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şimdi hiçbir mutluluğu birbirine yamayıp koca bir gülüş kondurmuyorum dudağımın kıyısına ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Adıyla var olan darağacım! Mutlu olabilirsin, imkânsızlığına inandım… Tuba Özdemir |
![]() |
![]() |
|