Allahım Sana Şükürler Olsun |
07-11-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Allahım Sana Şükürler OlsunHavanın kapalı olduğu bir sonbahar akşamıydıİşinde çıkmış olan adam hızlı adımlarla otobüs'e yetişip bir an önce evine,çok sevdiği eşine vede kızına kavuşmak istiyordu Tam otobüs durağına yaklaştığında,bir sesle irkildi "Gellll gelll balığa gell"ßirden aklına kızının ve karısının balığı ne kadar çok sevdiği geldihemen dönüp balıkçının yanına gitti ve "1,5 kilo balık verirmisin" dedi balık satan adamaBalıkçı ise"3 kilo verelimmi abi?" diye sorduAdam gülümseyerek "Ya o kadar param yok ise" deditam bu sohbetler olurken adamın yanına yaşlı bi teyze yaklaştıÜstü başı perişan soğuktan titremiş,adamın yanına gelerek "oğlum banada balık alırmısın?" dediAdam hiç itiraz etmeden hemen balıkçıya dönerek"balıklar 3 kilo oldu" dediDaha sonra adam yaşlı teyzeye dönerek başka bi ihtiyacın varmı diye sorduTeyze utangaç bir tavırla "yok oğlum" dedi,ama adamın içi rahat etmemişti"Sen burda ßekle teyzecim" dedi ve hemen karşıdaki markete koştußirkaç ıvır zıvır bişeyle ekmek alıp hemen koşa koşa yine aynı yere döndüve tekrar sordu "teyzecim başka bir ihtiyacin varmi?" kadın elleri titreyerek elini çok eski ve yırtılmış olan paltosunun cebine götürdü ve bir ilaç kutusu çıkardı"Evladım ßu enim göz damlam kullanmam lazım ama 2 aydan beri alamıyorum" dediAdam hemen elinden kapıp eczaneye koştu,bu arada olup bitenleri şaşkınlıkla izleyen balıkçı teyzeye bir tabure verip oturmasını söylediİlacı almaya giden adam ßalıkçının teyzeye tabure verip oturtuğunu görünce içi rahatlamıştı acele etmesine gerek yoktu artık Daha sonra ilacı alıp döndü adam geriye,teyzeye verdi ve tekrar sordu"başka bişeye ihtiyacın varmı teyze"diyeTeyze "yok evladım allah senden razı olsun" deditam arkasını dönmüş giderken adam peşinden koştu ve cebindeki parayı alıp teyzenin cebine koydu ve "hadi uğurlar olsun teyzecim"diyerek yaşlı kadını gönderdiSonra tekrar balıkçıya döndü balıklarını aldı fakat!! Cebinde hiç para kalmamıştı,balıkçıya baktıBalıkçı gülümseyerek "helal olsun abi güle güle"dediVe ordan ayrıldı,teyzenin işleri ile öyle meşkul olmuştuki ne balıklara nede otobüse binecek parası kalmamıştıZaten evide yürüyerek 30 dk falandıyürüdü yürüdüüü ıslanıyordu,başnı göğe kaldırıp"ALLAHIM SANA ŞÜKÜRLER OLSUN"dedi Geç kaldığını farkedince evi aramak istedi cebinde kalmış bikaç kontörlede evini aradı kızı çıktı telefona"hadi babacım çabuk gel"diye söylediadamda "tamam kızım geliyorum"dediVe telefonu kapattı sonrada o yağan yağmurda huzur içinde evinin yolunu tuttu |
|