![]() |
İhanetin Bedeli |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İhanetin BedeliÜşüyorlardı ![]() ![]() ![]() ![]() Dondurucu bir rüzgar esiyordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Bırakın uyuyalım biz de, diyorlardı ![]() Biri: - Ateş yakalım, dedi ![]() İtiraz ettiler: - Odunu nereden bulacaksın, bulsan da tutuşmaz, hepsi ıslak ![]() ![]() Biri: - Böyle felce uğramış fareler gibi ölümü bekleyemeyiz, diyordu ![]() ![]() Bir başkası: - Ben gelirim, dedi ![]() Bir başkası daha: - Ben de, dedi ![]() - Haydi hep beraber, odun bulalım, yakalım ateşi ![]() ![]() ![]() Canlanır gibi oldular ![]() ![]() ![]() Gelen odunlar ortaya tepeleme yığılmaya başlamıştı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kollarıyla sarmaya başladı odunları ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bebekler kendilerine gelmişler, bağırıyorlardı ![]() ![]() ![]() Biri: - Söndürmeyelim bu ateşi, diyordu ![]() ![]() ![]() ![]() Artık boyuna odun toplanıyordu ![]() ![]() Aralarında ekipler ayırdılar ![]() ![]() ![]() ![]() Ama aralarında bir hain vardı ![]() - Hele gece olsun ben buradan azıcık ateş apartır bir tenhada keyfime bakarım, ne diye dağ tepe dolaşıp odun taşıyacakmışım, diyordu ![]() Gece oldu ![]() ![]() - Sizler uyuyun, sizin hatırınıza ben beklerim ateşi, hiç korkmayın, demişti ![]() Ve herkes en derin uykusundayken, yanmamış kalın odunlarla, ateşi çalıp; bir bayırın kuytusuna kendisi için gizli bir ocak yapmıştı ![]() Sabahleyin ateşin çalınmış olduğunu kimse fark etmedi ![]() ![]() yan gelmişti ![]() ![]() - Enayi gibi yoruluyorlar, diyordu ![]() Bir aralık doğrulur gibi oldu, kafileden bir erkekle göz göze geldi ![]() - Ne yapıyorsun burada? - Hişt sesini çıkarma, dedi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Haydi, dayanın, toplayın, hepimiz böyle kurtulacağız ![]() Ve geceleri yine ateşten büyükçe parçalar çalıyorlardı ![]() Birkaç gün sonra hainin yanındakilerin sayısı dörde, beşe çıkmıştı ![]() ![]() Ötekiler boyuna odun taşıyor, didinip yoruluyorlardı ![]() ![]() ![]() olmuşlardı ![]() - Aramızda hainler var, ateşimizi çalıyorlar, dediler ![]() ![]() - Dur ben de biraz ateş çalayım, diye düşünmeye başladı ![]() ![]() ![]() Sonunda bir gece yarısı ateşi çalmak isteyenlerin arasında bir kavga başladı: - Bırak onu ben alacağım ![]() - Sen aldığın kadar aldın, o benim ![]() ![]() ![]() Kimse artık odun taşımayı düşünmüyordu ![]() ![]() ![]() - Bırak onu ben alacağım ![]() ![]() ![]() - Kafanı kırarım, o benim ![]() ![]() ![]() Ve ateş söndü ![]() ![]() Hainlik etmeyip, hep birlikte çalışsalardı; şimdi daha sıcak, daha sıcak, daha sıcak yaşayacaklardı ![]() |
![]() |
![]() |
|