Sahip Kimdir |
07-10-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sahip KimdirSahip Kimdir Hikayesi - Sahip Hikayeleri - Aynur Engindeniz - Aynur Engindeniz Yazıları -hey sen ordaki -NE VAR NE OLDU -bak adama bari utan da elindeki kirazları sakla -NEDEN UTANACAKMIŞIM -bak bir de soruyorne yapıyorsun orda _SANA NE _ne demek lan sana nebenim bahçemde izinsiz benim kirazlarımı götürüyorsun bir de sana ne diyorsun adam hiç istifini bozmadan oturduğu dalda sakince kirazları üçer beşer yutmaya devam eder _bana bak arsız herifgelmeyeyim orayayüzsüzlüğün de bu kadarıutanmasan sen beni kovacaksın adam bir başka dala tırmanırken _neden kovayımhepimize yeter mal sahibi artık iyice hiddetlenmiştir _ya sen ne bela adamsınakşam akşam tövbe tövbe _ya ne kızıyorsun kuşlar karıncalar yerken bişey yok da kainatın en değerli yaratığı yerken mi suç mal sahibi aldığı cevap karşısında ne diyeceğini bilemezdüşünüradam sanki biraz haklı gibikuşlar bütün incirlerini üzümlerini kirazlarını talan ettiği halde hep " o da onların rızkı ne yapalım diye" düşünmüştü de bu adam neden garibine gitmiştiverecek keskin bir cevap aradıve kanaatince buldu _yahu sen onlarla bir misin onların dili yok izin alsınlarsen de akıl var fikir varçok şükür türkçen de var adam daldan aşağı tek hamlede inerek mal sahibinin yüzüne bakar _ be kardeşimsen bu bahçenin sahibi misin mal sahibi gayet emin ve gururla _evet _peki toprağın sahibi kim _????? _söyle kim _ben tabiki kim olacak adam güler derin derin bakar _işte burda yanıldın kardeştoprak yaratanındırüzerinde biten meyve de yaratanın toprağından beslenirben de bir yaratılanımyani yaratan Allahın kuluyumo halde benim bu meyveden payıma düşen yok mudurkuşlar böcekler kadar değerim rızkım olmalı benim mal sahibi yine hayrete düşero hep bir malın izinsiz alımına ya da kullanımına "hırsızlık"dendiğini bilmiştirama bu adamın dedikleri de gayet mantıklıdır adam tekrarlar _ben senden izin almamsen hiç sadaka vermeyen,zekat vermeyen allahın verdiğini bir tek kendinin sanan cimrinin tekisinben kirazdan hakkımı aldımben ancak allahı sahip bilirimşimdi hakkın varsa helal etbir daha da meyvelere suni gübre vurmamazallah biri zehirlenebilirde hadi kal sağlıcakla _???!!! ee şey helal olsun ne diyeyimherkes rızkını yermiş Aynur Engindeniz |
|