Akmerkez'de Soygun |
07-10-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Akmerkez'de SoygunAkmerkez'de Soygun Yazısı - Akmerkez'de Soygun Ruhat Mengi - Ruhat Mengi Yazıları Bu tür haberler insanı gerçekten fena halde sinirlendiriyor Türkiye'de bazıları kendilerini binlerce kişiyi aptal yerine koyabilecek kadar akıllı zannediyorlar Anlatayım, bakın nasıl hak vereceksiniz Yirmi yaşlarında bir genç kız Akmerkez'in, yani dünyanın en iyi birkaç alışveriş merkezi arasında sayılan bir dev 'mağazalar kompleksi'nin parkına giriyor Binanın içi sıcak olduğu için siyah paltosunu çıkarıp arabasının zeminine gizliyor, kapısını kilitliyor ve dünyanın hemen bütün alışveriş merkezlerinin aksine 3 milyon TL park parası alındığı için bu parayı da veriyor, biletini alıp içeri giriyor Bir saat sonra döndüğünde ne görüyor dersiniz? Arabanın kapıları açılmış, teybi, paltosu ve spor malzemesi çalınmış, araba perişan halde Gözyaşları içinde çağırdığı polisler (her ne kadar bu olaylarda hiçbir işe yaramadığı artık bilinse de) parmak izlerini alırken şöyle diyorlar; "Bu hırsızlık profesyoneller tarafından yapılmış Yine de en az 15-20 dakika sürer, nasıl oluyor da Park güvenliği farketmiyor?" Ben söyleyebilir miyim cevabı memur bey; farketmiyorlar çünkü orada dolaşan tek bir güvenlik görevlisi yok Onların hepsi bina girişlerinde, elektronik aletlerin yanında gövde gösterisi yapmaktalar Göze görünmeden yapılan görevi kim ister? Komik memleket doğrusu; park biletlerinin arkasına da "Kaybolan eşyalardan sorumlu değiliz" yazmışlar Ya neden sorumlusunuz? insanlar oraya arabalarını beş dakika için bıraksalar bile 3 milyonu tıkır tıkır alıyorsunuz Sadece bir günde, binlerce arabadan kimbilir kaç milyarlar akıyor Peki, eğer arabalar oraya sokağa eşdeğer bir başıboşluk içinde bırakılıyorsa bu para size niye veriliyor? Yağmurdan mı koruyorsunuz arabaları? Aynen Jeeves isimli kurutemizleme firmasının, her eşyayı götürüşünüzde "Burada bir leke var, çıkacağını garanti edemeyiz, üstelik eşyanız zarar görebilir" gibi abuk laflar etmesine benziyor, iyi de kardeşim biz böyle pahalı bir firmaya zaten o iş için geldik, eşyamız zarar görmeden lekeler çıksın diye Mantıksızlığın böylesi görülmemiştir yani Akmerkez Park'ı, ancak arabalar açık unutulursa, içinde mücevher gibi değerli eşyalar bırakılırsa sorumluluk taşımadığını iddia edebilir Arabalarımız profesyoneller tarafından açılıp, çevresinde, içinde dakikalarca çalışılarak teybimiz, paltomuz çalınırken etrafta tek görevli yoksa edemez E-DE-MEZ! Sakın çıkıp da bana "Ama var" filân demeyin, açıldığı günden beri muhtemelen oraya en fazla gidenlerden biriyim, görüyorum tek bir kişi; Yok! Şimdi bu Park'ı yönetenlere diyorum ki, kaybolan eşyaları tazmin etmek üzere beni aramanızı bekliyorum Bunu yapmak zorundasınız Tabii eğer Akmerkez dağ başı, sizler de eşkiya değilseniz Neden mi beni arayacaksınız? Onu da söyleyeyim; 20 yaşındaki genç kız tesadüfen kızım oluyor! Ruhat Mengi |
|