|
|
Konu Araçları |
aşk, davasıydı, dilimizde, ertelenmiş, yalnızlık |
Ertelenmiş Bir Yalnızlık Davasıydı Aşk Dilimizde |
07-10-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ertelenmiş Bir Yalnızlık Davasıydı Aşk DilimizdeErtelenmiş Bir Yalnızlık Davasıydı Aşk Dilimizde Yazısı - Yaşam Hikayeleri - Sevgi İle İlgili Hikayeler Asırlardır uzaklarda çok uzaklarda kendini dinleyenkırılmalara alışık olmayan buz denizlerinin desürekli yanan kırılan yerleri vardırHer ağlayışımızın yontularında zaman akarken hızlatükendiğimiz anlar vardırİçimizde yanan kör lambalarda bir direnç bir ışık yansıması vardır Bilmelisin ki gül bakışlım; Her susuşun içinde binlerce söz onlarca köz vardırbunun için yelkenler açarız geceleri karanlığakürekler çekeriz sevgilere şiirler yazarız sevgiliye çünkü söylenmemiş sözlerimiz vardırBiliriz ki her gidişin bilinmez vedalarında inancımız vardır bizi geri döndürecek o inanış ki; bizi bize bağlayan en sağlam halat en yaşanası hayattırEn deli zamanlarımızı bize unutturanen yakıcı ateşlerle bizi bize yakınlaştıran hardır Bir mevsim daha geçti baksensizliği ağlayarak kendimden geçtiğimseni severek seni düşünerek içime çektiğim anların acılarla örülü penceresinden içimi çekerek sensizlik ufuklarını izlediğim Seni bekleyişlerimin aksak yollarındabir başıma kalmayı da öğrendim sen gözlerime yosun gibi ağarak baktıkçaKimi ağladım kimi güldüm çocuk oldum kırdım asi oldum kırıldımöfkelerin içinden her gün geçe geçe sana yürüdümHer kırılmışlık her öfkenin zorlu yolu sana getirdi beni Kimi bir yılkı kimi yelkenleri yamalı beyaz bir gemiydiHiç el sallamadın gidişlerime hep hoş geldin dedin çözüldükçe birbirine daha sıkı bağlanan yağlı halatlar gibiydik seninle darağaçları kurduk sevgimizle ama hiç birbirimizi asmadık Öpülesi dudaklarının uzak yollarına sen istemediğin hazır olmadığın için girmedim biz hep içimizdeki o asil yangınları sevdik sevdikçe birbirimizi istedik ama asla pes etmedik Bir veda şarkı sözlerisı dinlediğimizde bir sevdanın kapsüllerini içimize yerleştirdiğimizde yaradandan yaşanmamış günler bekledik her bekleyiş asır oldu bize her bekleyişin derin fitilleriyle yandık toprağa tutkun tohum gibi ekildik işledik birbirimizin içine en özlemli bekleyişlerle sustuk bir kere bile birbirimizden gitmedik Paylanmış olasılıkların çatılarına hüzün damlardı ruhumuzun umarsızlıklarına yel çarpınca kanlı bir patikadan geçerdi ayaklarımız hücrelerimizdeki korkulara mevsimler uğrayınca mutlu insanlardık bu gökkubbe altında özümüz ölmüş yıldızlara ağladı asırlarca ertelenmiş bir yalnızlık davasıydı aşk dilimizde zarlar attık şafakta sevdalı bir ayın şavkına Alıntı |
|