Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
buzdan, saraylar, yapmak

Buzdan Saraylar Yapmak

Eski 07-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Buzdan Saraylar Yapmak

yaşam hakkında yazı - yolculukHayallerinizi beslemek… Sizin hayatınızın yolunu çizen hayallerinizi yeni doğan çocuk gibi her an üzerine titremek…

Solmaması için her daim sulamak çiçeklerinizi… O hayalleriniz yaşadığı müddetçe sizin de hayat suyundan yudumlayacağınızı bilmek… Düşlerinizin yavaş yavaş gerçeğe dönüştüğünü görmek… İnşa etmek sarayları ideallerinizde…

İşte benim de bir Londra hayalim vardı… Başkalarının devamlı süslediği Londra hayali… Kaf dağının arkasında ulaşılması imkânsız bir mesken… Resimleri çizilen şehir,altın yaldızlı fırçalar kullanılarak… İnsanların hayalinde yaşamak istediği mekânla özdeşleştirdiği şehir…

İşte ben de bu hayallerle gelmiştim Londra’ya Bugün hemen hemen bu şehre geleli iki ay oldu Artık ben de az çok Londra’nın kimliğine dair kelimelerimi dile getirebilirim Belki bir şehri tanımak için iki ay yeterli olmadığın söyleyebilirsiniz Londra’ya dair kesin hükümlerde bulunmayacağım zaten Es kaza bindiğim çift katlı şehir içi otobüsünün buğulu camından yaptığım gözlemlerimi aktaracağım

Yolculuğumuz başlıyor…

Çift katlı Volvo Otobüs Londra’nın kuzeyine doğru yol alıyor Dikkatle seyrediyorum yolculuğa başlayan yolcuları büyük bir gayret sarf ederek dikkat çekmemek için Çok rahatlıkla anlayabilirsiniz bulunduğunuz çevrenin sosyal durumunu yolculuğuna son verip duraklarda inen yolculara bakarak Hemen anlıyorum hayallerdeki Londra’nın burayla hiç örtüşmediğini

Ve bir güneş doğuyor uzaklarda ve sıcaklığını hafifçe hissedebiliyorum

Öncelikle tahmin etmeye çalışıyorum insanların kimliklerini Tabi pek kolay olmuyor tüm dünyadan insanların burada yaşadığını gerçeğini aklınıza getirince Hafiften karaya çalan benizli insanlar ve parlak bir inci tanesi gibi parlayan gözleriyle siyahlar daha fazla ilişiyor gözüme

Ve çeviriyorum gözlerimi camdan dışarıya Bir anda kendime ‘nerdeyim ben’ diye sormak zorunda kalıyorum Ve inanamıyorum gözlerime ve ‘burası Londra olamaz’ diyorum kendi kendime Çevrenin bakımsızlığı, binaların biçimsizliği insanların giyim tarzını görünce bir kere daha düşünmek zorunda kalıyorum ve kabul etmek zorunda kalıyorum otobüsten yapılan durak anonsunu duyunca

Ve biraz daha yükseliyor güneş sıcaklığını ve biraz daha fazla hissettiriyor

Yolculuğumuz devam ediyor…

Artık birçok şeyi daha iyi farkına varıyorum ve ezberi bozuyorum dimağımdaki Artık hayalimdeki buzdan saraylar hafif hafif erimeye başlıyor Yıllarca kurdurulan hayaller, çizilen portreler bir bir paramparça oluyor ve kızgınla beraber hayranlıkla seyrediyorum ustaca bize gösterilen vitrini

Tüm sıcaklığı ile sarmalayan güneş artık hayalimdeki buzdan saraylarımı tamamen eritiyor

Ve artık Londra hikâyesine farklı bir kalemle devam ediyorum…

alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com