Renkli Patates Salatası |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Renkli Patates SalatasıMalzemeler; *Patates (Haşlanmış ve çatalla ezilmiş ) *Mayonez *Tuz,karabiber, pulbiber *Zeytinyağı ve limon suyu *Arzuya bağlı olarak çok az miktarda hardal *Havuç (Rendelenmiş ve suyunu çekinceye kadar bir tavada pişirilmiş ) *Maydanoz, dereotu, yeşil soğan ( oldukça ince biçimde kıyılmış) *Bir adet yumurta ( Haşlanmış ve rendelenmiş ) Hazırlanışı; 1Öncelikle bu salatayı yerleştireceğiniz kalıbın ( kek kalıbı, fırın kalıbı, yuvarlak borcam veya güzel görüntü sağlayacak herhangi bir şekilde kalıp olabilir) içini streç folyo ile güzelce kaplayın 2Haşlanmış ve ezilmiş patateslere tuz,karabiber, zeytinyağı, limon suyu katarak güzelce karıştırın ve bu karışımı üç parçaya ayırın 3Parçalardan ilkine önceden hazırladığınız havuç rendesini ekleyip iyice karıştırın ve bu karışımı, salatayı yerleştireceğiniz steçlenmiş kalıba bastırarak yayın 4İkinci olarak ince doğradığınız yeşillikleri, patatesin diğer parçası ile karıştırıp, havuçlu karışımın üzerine yine bastırarak yayın 5 Son parçayı da sade olarak, yeşillikli kısmın üstüne bastırarak yayın 6 Salatayı buzdolabında yarım saat kadar bekletin ve çıkarınServis tabağının üstüne ters çevirerek yerleştirin ve streçi dikkatlice çıkarın 7 Çok az miktarda mayonezi, zeytinyağı ile gevşettikten sonra salatanızın üzerine yanlara akacak şekilde kaşıkla dökün 8 Son olarak da haşlayıp, rendelediğiniz yumurtayı en üst kısma serpin Salatanız servise hazırdır ( Salatayı buzdolabında çok bekletmemeye özen gösterin Çünkü soğuk patates salatası arzu edilen lezzeti vermez Oda sıcaklığında olması her zaman tercih edilmelidir) |
|