Cevizli Havuç Mezesi |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Cevizli Havuç Mezesihavuç mezesi tarifi - havuçlu meze nasıl yapılır Malzemeler: # 2 havuç # 2 su bardağı yoğurt # 1 çay bardağı mayonez # 2 diş sarımsak # Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz içi # Tuz, kırmızı pulbiber Hazırlanışı: * Havuçları temizleyip rendeleyin 1 kaşık rendelenmiş havucu ayırın Diğer havuçları azcık zeytin yağında 1-2 dakika kavurunSarımsakları soyup ezin Bir kapta yoğurt, mayonez, ceviz içi, sarımsak, kavurduğunuz ve soğuyan havuç ve tuzu karıştırıp servis tabağına alın * Kırmızı pulbiber ve ayırdığınız rendelenmiş havucu üzerine serpip servis yapın |
|