Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
isırgan, otlu, pilavı, sardalya

İsırgan Otlu Sardalya Pilavı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İsırgan Otlu Sardalya Pilavı





Malzemeler :


1 kg sardalya

1 su bardağı pirinç

1 demet ısırgan otu

2 adet taze soğan

2 adet ortaboy kurusoğan

1 çay bardağı zeytinyağı

Karabiber

Maydanoz

tuz



Hazırlanışı:


Öncelikle sardalayaları kılçıklarını da çıkararak temizleyip yıkıyoruz Isırgan otunu yıkayıp bıçakla iri iri doğruyoruz Pilav tenceresine zeytinyağını bardağın dibinde 1 parmak kalacak şekilde döküyoruz


Ayırdığımız yağı pilavın üzerine dökmek için kullanacağız İnce ince doğradığımız kurusoğanı pembeleşecek şekilde kavuruyoruz Ardından sadece yeşil kısımlarını ince ince doğradığımız taze soğanı ilave ediyoruz Karıştırıp ısırgan otlarını da ekledikten 2-3 dakika sonra ayıklayıp yıkadığımız pirinci de katarak kavurma işlemine devam ediyoruz Son olarak tuz ve karabiberi de ekleyip 2 su bardağı sıcak su ilave ederek ,kısık ateşte pirinçler suyunu çekene dek pişiriyoruz


Ocaktan indirdikten sonra kapağını açarak biraz soğumaya bırakıyoruz Pilav tam pişmiş olmamalı ,yani biraz diri kalmalı Ben cam bir fırın kabı kullandım Kabı zetinyağıyla yağladıktan sonra ,temizlenmiş balıkları fosforlu tarafları alta gelecek şekilde ,fotoğraftaki gibi hiç boşluk kalmayacak biçimde ve üst üste gelecek şekilde diziyoruz


Kabın kenarlarına yerleştirdiğimiz balıkları pilavın üzerine kıvıracağımız için ,dik koyduğumuz balıkların kısa olmamasına dikkat etmemiz gerekiyor Dizdiğimiz balıklara biraz tuz serptikten sonra ,pilavı balıkların üzerine dökerek kenardakileri fotoğraftaki gibi pilavın üzerine kıvırıyoruz ve kalan balıklarla pilavın üzerini kapatıyoruz


Ayırdığımız zeytinyağını da üzerine dökerek ,hiç su eklemeden ,önceden ısıttığımız 180 derece fırında yaklaşık bir saat kadar pişiriyoruz Balıklar hafif kızarıp çekilmeye başlayınca fırından çıkarıp üzerine iri kıyılmış maydanoz serperek ,muntazam dilimler elde etmek için 5 -6 dakika bekledikten sonra kesip sıcak sıcak servis yapıyoruz



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.