Mevlevi Pilavı |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mevlevi PilavıGereçler: Nohut 3/5 su bardağı 100 gram Su 4 su bardağı 800 gram Koyun eti (kemiksiz) - - 500 gram Kestane 1 3/4 su bardağı 250 gram Havuç 3 orta boy 250 gram Soğan 1 orta boy 60 gram Margarin 6 yemek kaşığı 60 gram Çamfıstığı 2 yemek kaşığı 20 gram Pirinç 2 su bardağı 360 gram Tuz 3 tatlı kaşığı 18 gram Kuşüzümü 2 yemek kaşığı 20 gram Kara biber 1/2 tatlı kaşığı 1 gram Yenibabar 1/2 tatlı kaşığı 1 gram Yapılışı: Nohutu yıka, 1 gün önceden, 1 1/2 su bardağı su ile ıslat Eti 2 santimetreküp irilikte doğra, kısık ateşte kendi suyu ile iyice yumuşayıncaya değin, yaklaşık 1 saat pişir Islanmış nohutu da 2 1/2 su bardağı su ile basınçlı tencerede 40 dakika kadar pişir Kestaneleri yıka, 3-4 dakika kaynat, soy, üç-dört parçaya böl Havucu yıka, kazı, 1 santimetreküp irilikte doğra, kestaneyi ve havucu nohuta ekle, ayrı bir tencerede 20 dakika pişir, suyunu ayır, nohut suyuna sıcak su ekleyerek 4 su bardağına tamamla Soğanı soy, yıka, ince ince doğra, yağ ve fıstıkla birlikte kapağı kapalı olarak kısık ateşte 7-8 dakika öldür Pirinci yıka, süz Fıstıklar sararınca pirinci ve eti kat, birkaç kez çevir Suyu ve tuzu ekle, karıştır, kuşüzümünü serp Önce orta, sonra kısık ateşte suyunu çekene değin 15-20 dakika pişir Pişirme süresi dolmadan 5 dakika önce nohutlu karışımı ve baharatı ekle, üzerine peçete koyup 20 dakika dinlendir alıntı |
|