Domalanlı Pilav |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Domalanlı PilavDomalanlı Pilav Tarifi - Domalanlı Pilavın Yapılışı - Domalanlı Pilav Nasıl Yapılır Pirinçler ayıklanır Sıcak suda su soğuyuncaya kadar bekletilir Su soğuyunca pirinçler 4-5 defa yıkanır Suyu iyice süzülür Bir tencerede yağ eritilir Pirinçler tencereye alınır Kızgın yağda 5 dakika kavrulur, pirinçler göz göz olunca 3 bardak et suyu veya sade su ilave edilir Tuzu da eklendikten sonra hafif ateşte pişirilir Diğer tarafta domalanlar yıkandıktan sonra kabuğu soyulur ve çok ince dilimler halinde kesilir Yağ, tuz, karabiber ve domalanlar karıştırarak sote edilir Hazırlanan sote pilava katılır |
|