Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
domalanlı, pilav

Domalanlı Pilav

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Domalanlı Pilav



Domalanlı Pilav Tarifi - Domalanlı Pilavın Yapılışı - Domalanlı Pilav Nasıl Yapılır

Pirinçler ayıklanır Sıcak suda su soğuyuncaya kadar bekletilir Su soğuyunca pirinçler 4-5 defa yıkanır Suyu iyice süzülür Bir tencerede yağ eritilir Pirinçler tencereye alınır Kızgın yağda 5 dakika kavrulur, pirinçler göz göz olunca 3 bardak et suyu veya sade su ilave edilir Tuzu da eklendikten sonra hafif ateşte pişirilir Diğer tarafta domalanlar yıkandıktan sonra kabuğu soyulur ve çok ince dilimler halinde kesilir Yağ, tuz, karabiber ve domalanlar karıştırarak sote edilir

Hazırlanan sote pilava katılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.