![]() |
Bohçada Elma Tatlısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bohçada Elma Tatlısıbohçada elma tatlısı nasıl yapılır ![]() Bohçada elma tatlısı malzemeleri Hamuru için 250 gr yumuşatılmış tereyağı 1 yumurta 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 2 çorba kaşığı süt 6 çorba kaşığı pudraşeker 3 ![]() İç harcı için 3 elma 1 tatlı kaşığı tarçın 4 çorba kaşığı tozşeker 4’er çorba kaşığı dövülmüş ceviz içi ve kuru üzüm Pişirmek için 1 çorba kaşığı ayçiçeği yağı Bohçada elma tatlısı hazırlanışı Elmaları rendeleyin ve şekeri ilave edip tencerede 7 dakika pişirin ![]() Karışıma ceviz, tarçın ve üzümü ilave edip 3 dakika daha pişirin ![]() Hamur için tüm malzemeyi bir kapta yoğurun ![]() Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlak şekilde açın ![]() Soğuyan elmalı karışımı yuvarlaklara paylaştırın ![]() Hamurlara bohça şekli verin ![]() ![]() Tencerede 25 dakika pişirin ![]() Pişen bohçaları tencereden alıp pudra şeker serperek servis yapın ![]() Bohçada elma tatlısı artık hazır, afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|