Bıçak Tatlısı |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bıçak TatlısıMalzemeler: 1 Paket Margarin 2 Su Bardağı Süt 3 Su Barağı Un 1 Adet Yumurta Şerbet İçin: 500 gr Şeker 1,5 Su Bardağı Su 1/2 Limonun Suyu HAZIRLANIŞI :Önce şerbeti hazırlayınBunun için şeker ve 15 su bardağı suyu kaynatınLimon suyunu ilave edin Derin bir kapta margarini eritinSütü ekleyinKaynadıktan sonra altını kapatınUnu azar azar ekleyinSürekli karıştırarak hamur yapınHamur ılınınca,yumurtayı ekleyinİyice yoğurunHamuru fırın kabına yayınElinizle düzeltinBıçakla baklava dilimleri şeklinde kesin Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirinFırından çıkınca üzerine soğuk şerbet gezdirin4 saat dinlendirip,servis yapın |
|