Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ahir, kapı, tatlısı

Ahir Kapı Tatlısı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ahir Kapı Tatlısı



Malzemeler


2 su bardagi tozseker

1 yumurta sarisi

Surup icin

4 parca milfoy hamuru

100gr tel kadayif

1 cay kasigi ince cekilmis antep fistigi

1 cay kasigi tarcin

1 su bardagi meyve sekerlemesi

1 tatli kasigi tereyagi

1 cay kasigi siviyag

2 su bardagi su

Yarim limon suyu

yapılışı:


Telkadayifi eritilmis tereyagi ve tarcinla harmanlayin Milfoy hamurunu duz bir tezgah uzerine yayin Uzerine cekilmis antep fistigi, meyve sekerlemesi ve en uste yuvarlanmis tel kadayif yerlestirin Hamuru bir ucundan tutup ic tarafa bastirarak guvec sekli verin Hamurlarin kenarlarina yumurta sarisi surun Diger milfoy hamurlarina ayni islemi tekrarlayin Guvec seklindeki milfoyleri tepsiye yerlestirip onceden isitilmis orta isili firinda kizarincaya kadar pisirin Su ve tozsekeri bir kapta kaynatin Atesten almadan once limon suyunu ekleyip karistirin Soguyunca sicak tatlinin uzerine dokun Yarim saat dinlendirdikten sonra servis yapin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.