Saray Tatlısı Tarifi |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Saray Tatlısı TarifiMalzeme: 2 adet yumurta 100 gr dövülmüş fındık 1 paket margarin (oda sıcaklığında bekletilmiş) 1 kahve fincanı sıvı yağ 1 paket kabartma tozu 3,5 su bardağı un Şerbeti için malzemeler 1/4 limon suyu 2 su bardağı toz şeker 2,5 su bardağı su Hazırlanışi Tatlımızın şerbeti için bir tencereye 2,5 su bardağı suyu ve 2 su bardağı şekeri koyup kaynatalım,şerbetin içine çeyrek limonu sıkıp ocaktan alıp soğumaya bırakalım Başka bir kabın içinde 1 paket margarin,kabartma tozu,1 fincan zeytinyağı ve unu karıştıralımYumurtaların sarısından bir miktar ayırıp kalanını malzemenin içine ilave edelimYoğurarak yumuşak bir hamur elde edelim Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlak ve yassı biçimde şekillendirelimAyırdığımız yumurtanın sarısından sürüp,üzerine dövülmüş fındık serpelim180 derecelik fırında 25-30 dk kadar pişirip ardından şerbetimiz soğuk olacak şekilde tatlımızın üzerine dökerek servis yapalım Afiyet olsun |
|