Karamelize Limonlu İrmik Tatlısı |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Karamelize Limonlu İrmik TatlısıMalzemeler: 1 litre süt 1 su bardağı irmik 1 su bardağı şeker 1 adet limon kabuğu rendesi 1 çorba kaşığı limon suyu Karamel için: 3 çorba kaşığı toz şeker Tarifi: Önce şeker tavaya alınır ve kısık ateşte fazla karıştırmadan karamelize olması sağlanır Karamel ıslatılmış 6 adet komposto kaseseine paylaştırılır Sonra tencereye irmik, süt, şeker, limon kabuğu, limon suyu konur Orta ateşte sürekli karıştırarak, göz göz olana kadar pişirilir İçinde karamel olan kaselere konur Buzdolabında 1 gece bekletilir ve ertesi günü servis tabağına ters çevrilir alıntı |
|