Osmanlı Kolay Yoğurt Tatlısı |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Osmanlı Kolay Yoğurt TatlısıKolay Yoğurt Tatlısı Tarifi - Kolay Yoğurt Tatlısı Yapılışı - Osmanlı Tarifleri 200 qr net süzme yoğurt 200 gr pudra şekeri 300 gr un 2 çay kaşığı karbonat 7 bütün yumurta Şurubu: 1 kg şeker 700 gr su 1/2 limon suyu Şerbet malzemesi hep beraber 2 dakika kaynatıp içine 50 gram tereyağı ilâve edilip soğumaya bırakın 25 cm çapında bir tepsi içini yağlayıp ve hafif unlayın Yoğurdu akşamdan bir beze veya bir tülbente koyunuz Ağzını bağlıyarak asınız Suyunun tamamen süzülmesini temin ediniz Sonra bir kaba koyunuz, üzerine pudra şekeri ve karbonatı koyup 2 dakika karıştırınız Yumurtaları karıştırarak teker teker ilâve edip yediriniz Sonra ununu da ilâve edip çok karıştırmadan yediriniz, tepsiye boşaltıp pişiriniz Fırından çıkar çıkmaz şurubunu döküp 30 dakika sonra arzu ettiğiniz biçimde dilim dilim kesip servis ediniz Not: Tatlının şurubunu koyduktan sonra üstü kapalı olarak fırına sürerseniz 8- 10 dakika sonra şurubunu çekmiş olur ve daha güzel olur Necip Usta |
|