Karakuş Tatlısı |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Karakuş TatlısıKarakuş Tatlısı Tarifi - Karakuş Tatlısı Nasıl Yapılır - Karakuş Tatlısı Malzemeleri Malzeme Listesi 1 Adet Yumurta 1 Kahve Fincanı Süt 4 Su Bardağı Un 1 Paket Kabartma Tozu 1 Kahve Fincanı Sıvı Yağ 2 Su Bardağı Sıvı Yağ (Kızartmak İçin) İç Harcı İçin 1 Kahve Fincanı Toz Şeker 1 Su Bardağı Ceviz (Dövülmüş) 2 Çay Kaşığı Tarçın Açmak İçin 1 Su Bardağı Un 1 Su Bardağı Nişasta Şerbet İçin 2 Su Bardağı Su 2 Su Bardağı Toz Şeker 1 Yemek Kaşığı Limon Suyu Karakuş Tatlısı Nasıl Yapılır? 1 2 Su bardağı toz şeker, 2 su bardağı suyu kaynatın Üzerine 1 yemek kaşığı limon suyu ekleyin ve karıştırın Daha sonra şerbeti soğuması için bir kenara bırakın 2 Unu eleyerek bir kaba alın Ortası çukurlaştırıp süt, yumurta, kabartma tozu ve sıvıyağı bu çukura aktarın Kulakmemesi kıvamına gelen karışımı yoğurup oda sıcaklıgında 1 saat kadar dinlendirin 3 Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın ve parçaların üzerine un ve nişasta serpilip 35 ya da 40 santim çapında yufkalar elde edilecek şekilde açın 4 İçi için cevizi rondoda ufalayın Üzerine tarçın ve toz şeker ekleyip karıştırın Açılmış olan yufkaların üzerine serpin 5 Cevizli hamurdan iki tanesini yan yana konulan iki oklavaya gevşekçe sarın oklavaların birisi sag taraftan ,digeri sol taraftan yavaşça çekilirElde edilen yatık rulo 3 parmak kalınlıgında parçalar elde edilecek şekilde kesin 6 Hamurları,derin bir tencerede kızdırılan sıvıyağda kızartın 7 Kızarmış olan sıcak hamurlar soğuk şuruba aktarın, 10 dakika şurupta beklettikten sonra servis tabağına alınıp servise sunun Not: Tarif için Emre Özdemir e teşekkürler Afiyet Olsun |
|