Kaymaklı Böğürtlenli Ayva Tatlısı |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kaymaklı Böğürtlenli Ayva TatlısıMalzemeler : 4 ayva 2 su btoz şeker Sarı gıda boyası su karanfil Üzeri için: kaymak Böğürtlen Hazırlanışı : Ayvaları soyduktan sonra uç kısımlarını kesip 2’ye kesin Daha sonra çekirdek yataklarını çıkarın Tencereye suyu alarak içine 1 çay kaşığı gıda boyasını ekleyin Ayvaları tencereye alarak kapağı kapalı pişmeye bırakın Yarı kıvamda pişince ayvaları tatlıyı pişireceğiniz fırın kabına alın Üzerine suyunu gezdirin Toz şekeri ayvaların üzerine paylaştırarak üzerini önce yağlı kağıtla daha sonra alüminyum folyo ile kapatarak 180 derecede ortalama 1 saat pişirin Ayvalar pişince servis tabağına alın Suyunu da üzerine ve kenarına gezdirerek soğumaya bırakın Daha sonra ayvaların orta kısmına kaymak doldurarak böğürtlen ve nane ile süsleyerek soğuk servis edin |
|